Hlavní obsah

Kladno - Brno 1:0Zkušený Drsek táhne Kladno za ligovou záchranou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Drsek 1 : 0

KLADNO

Zkušený Pavel Drsek vede po návratu z toulek cizinou Kladno za ligovou záchranou. Nejen tím, že vyztužil jeho na podzim tolik děravou obranu, ale i gólem, jenž v dalším z existenčních duelů proti Brnu dal a který znamenal tři důležité body.

Článek

Při Kladnu přitomstáli v prvních deseti minutách všichni svatí. Nejprve totiž v 8. min. Kalivodova střela z trestného kopu olízla břevno, dvě minuty poté trefil Šural tyč. „Chtěli jsme hrát otevřeněji než posledně proti Mladé Boleslavi, proto také otevřená zadní vrátka. Měli jsme skutečně štěstí, že jsme neinkasovali, protože zápas by se vyvíjel úplně jinak,“ oddechl si domácí kouč Martin Hřídel.

Jeho svěřenci nejhorší chvíle přečkali a postupně hru vyrovnali, na rozdíl od Brna se však až na pokus Szaba zblokovaný Živným do vyložené šance nedostali. Ani Moravané však už nebyli v otevřené vedené a až překvapivě útočné partii tak nebezpeční, jako v úvodu. „To proto, že nám schází víc agresivity a důrazu.prostě bolest, na kterou v posledních zápasech strádáme,“ připomínal svému mladému týmu, v němž citelně chyběli Trousil, Čoupek, Lira i třeba Polách vážně zraněný v utkání obou soupeřů v zimním finále Tipsport ligy.

Hned po půli se na své své svěřence zlobil ještě víc. Ti totiž nechali zkušeného Drska v šestnáctce úplně volného a ten s přehledem poslal dlouhý aut prodloužený hlavičkujícím Šilhanem za Lejsalova záda. "A to jsme se na dlouhý kladenský aut celý týden chystali a nakonec po této standardní situaci stejně inkasujeme," lamentoval Miroslav Beránek.

Povzbuzené Kladno si vynutilo převahu a připravilo si několik dalších šancí, ale využít jich nedovedlo. I tak ale zavládla v domácích řadách po jednogólové výhře obrovská euforie, neboť tříbodový zisk výrazně přiblížil Hřídelův tým ligové záchraně.

"Musím pochválit celý tým za to, jak k zápasu přistoupil. Ale vyhráno zdaleka nemáme, i když momentálně máme na Žižkov osmibodový náskok. Bude strašně těžké mužstvo dál motivovat, ale žádnému uspokojení podlehnout nesmíme," připomínal domácí trenér Martin Hřídel.

SK Kladno - 1. FC Brno 1:0 (0:0)
Branka: 49. Drsek. Rozhodčí: Jílek - Chytil, Peřina. ŽK: Hajník - Schneider. Diváci: 2318.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Hajník - Bartek, Szabo (88. Dubský), Strnad, Zoubele (70. Cigánek) - Šilhán, Klinka (90+3. Holub). Trenér: Hřídel.
Brno: Lejsal - Smutný (59. Dvorník), Švejnoha, Živný, Okleštěk (82. Rabušic) - Mareček, Kalivoda, Schneider (60. Heinz), Šural - Pospěch, Došek. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: