Hlavní obsah

Gólman Čech sudího Webba proti Rusku vítá. Byl i u senzační výhry nad Němci

Vratislav

Gólman české reprezentace a Chelsea Petr Čech zná sudího pátečního zápasu s Ruskem Howarda Webba velice dobře. „Píská nám nejtěžší zápasy v Premier League. Je velice zkušený, zvyklý rozhodovat pod tlakem. Nějakou osobní zkušenost s ním ale nemám,“ říkal Čech poté, co se dozvěděl, kdo bude řídit úvodní utkání na šampionátu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Petr Čech je s výběrem rozhodčího pro duel s Rusy spokojen

Článek

„Webb rozhodoval i naše kvalifikační utkání o EURO 2008 v Mnichově s Německem. Tenkrát jsme vyhráli 3:0 a potvrdili postup. Je to velice zkušený rozhodčí, který řídil finále mistrovství světa a Ligy mistrů v jednom roce. Myslím si, že je dobře, když náš zápas bude řídit tak kvalitní sudí,“ dodal Čech.

Nějaké speciální informace pro spoluhráče však Čech nechystá... „Naši generálku řídili angličtí sudí, takže kluci viděli, jak rozhodují, že mají rádi plynulou hru. Spousta z nich anglické sudí i zažila. Nechávají hru plynout, nekouskují zápas, nemají ale rádi simulování, a také s hráči nediskutují.“

O tom, že by rozhodčí mohli nějak ovlivnit zápasy gólman českého národního týmu, vůbec neuvažuje. „Podívejte se na sudí, kteří byli vybrání pro tento šampionát. Každý za sebou má velké a těžké zápasy, finále nebo alespoň semifinále Ligy mistrů nebo mistrovství světa či Evropy. Mně je vcelku jedno, kdo píská. O tom, kdo jak bude zápas rozhodovat, nepřemýšlím. Soustředím se na svoji práci,“ dodal Čech.

Reklama