Hlavní obsah

Znervózněli, hádali se a byli nejistí, jenže jsme jim darovali třetí gól, naříkal Folprecht

Liberec

Už osm zápasů trvá čekání fotbalistů Liberce na vítězství v domácím utkání Evropské ligy. Nad jejich síly byl při čtvrtečním třetím dějství skupiny J italská Fiorentina. Už v předešlém duelu skupiny na trávníku pod Ještědem přitom Severočeši podlehli Soluni. Po třech zápasech mají na kontě jediný bod a jejich vyhlídky na postup jsou bídné.

Foto: Vít Černý, ČTK

Daniel Bartl ze Slovanu Liberec se chytá za hlavu během utkání s Fiorentinou.

Článek
Fotogalerie

„Je to velmi krutá, ale poučná prohra. Po přestávce jsme donutili Fiorentinu jen odkopávat míče, jenže prakticky všechny branky jsme si dali sami a s tím v Evropské lize prostě vyhrát nemůžeme," posteskl si obránce Liberce Vladimír Coufal.

Prvnímu poločasu jednoznačně dominovala Fiorentina. V kombinaci, rychlosti i práci s míčem se jí domácí nemohli rovnat. Severočeši postrádali přesnost, nestíhali k protihráčům přistupovat. „Dokonce tam byla pětiminutová pasáž, kdy nám vůbec nepůjčili míč," děsil se liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Dvougólové manko v poločase tak bylo ještě milosrdné, byť obě trefy padly po hrůzných chybách. Nejprve Hovorka nešťastně přihrál přímo do pohybu Kaliniče, jehož náběh absolutně nezachytil Karafiát a Dúbravka byl bez šance. Pak po centru Astoriho na velkém vápně Karafiát ve snaze míč odkopnout jen promáchnul, nabíhající Kalinič si míč posunul kolem Dúbravky a do prázdné branky zvýšil.

Po obrátce se obraz hry změnil. Severočeši soupeře napadali, dohrávali a dostávali se do šancí. „Úkol byl hrát jeden na jednoho. Zaskočili jsme je napadáním a vytvořili si velký tlak," věděl Coufal. Když Hovorkovu hlavičku brankář Tatarusanu ztlumil jen k neomylně dorážejícímu Ševčíkovi, získal Liberec sebevědomí. Hosté byli v úzkých. „Viděli jsme, jak znervózněli, hádají se a jsou nejistí. Jenže jsme jim darovali další gól," brblal záložník Zdeněk Folprecht.

Bartošák totiž odflákl rozehrávku na půli hřiště a italský tým po parádní kombinaci na jeden dotek zakončoval Babacarem do prázdné branky - 1:3. „Měli jsme stejnou situaci, jenže my netrefíme branku. Ničí nás bídná efektivita," bědoval Trpišovský. Jeho tým je nyní ve skupině s jedním bodem poslední a cesta do jarní fáze je svízelná. „Musíme vyhrát na hřišti Fiorentiny. Neříkám, že to není možné, ale bude to rozhodně složité," přemítal Trpišovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články