Hlavní obsah

Heinz zůstává v Mönchengladbachu a Spartě dal gól

MÖNCHENGLADBACH (Německo)

Marek Heinz zůstane i v nadcházející sezóně hráčem Borussie Mönchengladbach. Sportovní ředitel klubu Peter Pander řekl, že přestup českého útočníka se neplánuje. O Heinze se zajímala pražská Sparta.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Právě s ní v sobotu německý klub sehrál v rakouském Seefeldu přípravné utkání, ve kterém německý tým vyhrál 2:0. "Heinz do Sparty určitě nepůjde, nemají dost peněz. Tohle téma už jsme uzavřeli, s Markem počítáme a vycházíme z toho, že u nás zůstane," uvedl Pander na internetové stránce Borussie. O devatenáctinásobného reprezentanta se zajímaly také kluby z Anglie a Skotska.

Heinz přišel do Mönchengladbachu loni po triumfu v české lize s Baníkem Ostrava a vydařeném vystoupení s národním týmem na loňském mistrovství Evropy. Podobně jako při předchozím angažmá v německé bundeslize v Hamburku a Bielefeldu se mu ale nedařilo podle představ a v březnu jej trenér Dick Advocaat dokonce přeřadil do amatérského mužstva. Nizozemského kouče v dubnu vystřídal Horst Köppel, jenž má v kádru také Václava Svěrkoše, Milana Fukala a Iva Ulicha, který však možná z klubu odejde.

Heinz se proti Spartě trefil

Právě Marek Heinz vstítil Spartě první branku v přípravném zápase, druhou přidal brazilský kanonýr Giovanne Elber.

V sestavě českého mistra se po menších zdravotních problémech objevil stoper Adam Petrouš, naopak jen na lavičku usedl Matušovič. První poločas patřil Spartě, ale ani dvakrát Slepička, ani Poborský své jasné šance neproměnili a Sivok pak nastřelil tyč. Pak nadvakrát výtečně zasáhl Blažek, ale po pauze už lovil míč ze své sítě.

Heinz, o nějž Sparta marně usilovala v zimě i teď v létě, letenský klub rozesmutnil podruhé. Útočník překonal svého nedávného reprezentačního spoluhráče Blažka z trestného kopu s pomocí teče. Čtvrthodiny nato dokonal prohru Hřebíkova týmu Elber, který krátce předtím přišel na hřiště. Sparta tak podlehla ve třech z pěti dosavadních přípravných duelů.

Sparta Praha - Borussia Mönchengladbach 0:2 (0:0)
Branky: 50. Heinz, 65. Elber.
Sestava Sparty: Blažek - Pospěch, Lukáš, Petrouš, Kadlec -
Poborský, Sivok, Zelenka, Kisel - Slepička, Jun. Trenér: Hřebík.

Reklama