Hlavní obsah

Jarolím prodloužil v Hamburku smlouvu do roku 2010

HAMBURK

Až do roku 2010 spojil český reprezentant David Jarolím svou fotbalovou kariéru s Hamburkem. Sedmadvacetiletý záložník ve čtvrtek prodloužil s německým klubem smlouvu a ročně si podle magazínu Kicker vydělá zhruba 1,5 miliónu eur. Oproti dosavadním podmínkám si dvojnásobně polepší.

Článek

"Rozhodl jsem se zůstat v Hamburku. Chci tu ještě něčeho dosáhnout," řekl Jarolím, který přišel do hansovního klubu v roce 2003 z Norimberku. Postupně se vypracoval na jednoho z klíčových hráčů mužstva a v poslední době nosil i kapitánskou pásku při zranění Rafaela van der Vaarta, kterému jinak dělá zástupce.

Od setrvání v Hamburku neodradil Jarolíma ani katastrofální vstup týmu do letošní sezóny. V bundeslize klub vyhrál poprvé až v osmém kole a pohybuje se ve spodní části tabulky, v Lize mistrů je po třech zápasech bez bodu.

Jarolím dosud odehrál v německé lize za Bayern Mnichov, Norimberk a Hamburk 157 zápasů a dal deset branek.

Spolu s ním ve čtvrtek prodloužil smlouvu i brankář Sascha Kirschstein, který zůstane v Hamburku až do roku 2011. "Jsme rádi, že jsme se s oběma důležitými hráči našeho mužstva dohodli na dlouhodobé spolupráci. Umožní nám to plánovat na další roky," řekl novinářům sportovní ředitel klubu Dietmar Beiersdorfer.

Reklama

Související témata: