Hlavní obsah

Koller už je připraven hrát

PRAHA

Otazník, zda Jan Koller bude k dispozici pro kvalifikační utkání pro mistrovství Evropy ve Vídni s Rakouskem (11. října), se zdá být pozitivně vyřešen. "V sobotu jedu s Dortmundem k utkání do Frankfurtu a mému příjezdu na sraz reprezentace by tak nemělo nic bránit," řekl fotbalista do telefonu deníku Právo.

Foto: ČTK/AP

Jan Koller se dal dohromady po zánětu plic a zítra chce nastoupit v bundeslize

Článek

Vedoucí národního týmu Jaroslav Dudl k tomu dodal: "Vše by se mělo definitivně vyjasnit v sobotu. Když se Honza bude cítit dobře a lékař Borussie nebude mít námitek, trenér Brückner s Kollerovým povoláním počítá."

Plíce jsou v pohodě

Jan Koller už od středy trénuje naplno. "Zánět plic odezněl, necítím v tomto směru žádný hendikep. Ve středu mi lékař dovolil začít s tréninkem. Dva jsem absolvoval ve čtvrtek a dva v pátek. Hlavně jsem běhal a zaměřil se na obratnost, koordinaci pohybu a dynamiku. Deset dní jsem nic nedělal, takže svaly jsou poněkud vláčnější," tvrdil útočník.

Jeho český kolega v Dortmundu Tomáš Rosický se zotavuje z operace slepého střeva. "Co jsem s ním mluvil, tak se cítí dobře. Už opatrně jezdí na rotopedu. Příští týden by měl začít běhat a dostávat se znovu do kondice. Dřív jak za dva týdny ale určitě na trávník nevyběhne," upřesnil situaci Rosického Koller.

O místo se nebojí

Borussia Dortmund bez české dvojice vyhrála minulý ligový zápas a před tím uspěla i v Poháru UEFA na hřišti vídeňské Austrie. Že by to vestfálskému celku šlo bez Čechů lépe... "Víte, jak to chodí. Máme velkou marodku. Šanci tak dostávají mladí kluci, kteří by se za normálních okolností těžko dostávali na lavičku. Pro ně to je samozřejmě veliká příležitost a motivace. Semknou se a dokáží bojovností a nasazením vyhrávat. Určitě to je dobře," nabídl vysvětlení český kanonýr.

Což kdyby se chytili natolik, že by na Kollera či Rosického nezbylo místo... "Tak toho se zase nebojím. Ne že bych si myslel, že jsem nenahraditelný, ale trenér už na nás i další marody netrpělivě čeká. Možná ve Frankfurtu ještě nenastoupím od začátku, ale na trávník bych se měl dostat v průběhu zápasu. Všechno ale bude vyloženě odvislé od mého osobního pocitu v sobotu před zápasem. Zatím se cítím výborně," dodal.

Nechceme prohrát

Když přijde řeč na závěrečné utkání kvalifikace ve Vídní, odmítne jakýkoliv náznak možného podcenění. "Postup máme jistý, takže svým způsobem to je příprava. Navíc může trenér zkusit další hráče v těžkých podmínkách, aniž by riskoval nějaký výsledkový průšvih. Už lze z tohoto pohledu i hledat širší okruh kandidátů na EURO. To je ale můj úhel pohledu. Nedovolil bych si do toho trenérovi Brücknerovi mluvit," říkal opatrně Koller.

Reprezentace ale sedmnáct utkání v řadě neprohrála a jistě si nebude chtít tuto bilanci pokazit ani ve Vídni... "Samozřejmě že ne. Vždycky chceme vyhrát, ať je to kvalifikační zápas nebo přípravný. To platí i pro Rakousko. I když nenastoupíme v obvyklé sestavě, určitě máme dost silný tým, který zápas dokáže zvládnout. Ve Vídni chceme důstojně ukončit tuto kvalifikaci a před našimi fanoušky, kterých tam prý má být na deset tisíc, se loučit vítězstvím," uzavřel Koller.

Reklama

Související témata: