Hlavní obsah

Slovenský fotbalový sudí se přiznal k braní úplatků

BRATISLAVA

Slovenský fotbalový rozhodčí Jaroslav Slamka se přiznal, že v nižších soutěžích bral s několika kolegy úplatky. Podle deníku Nový čas se rozhodl spolupracovat s vyšetřovateli, aby dostal nižší trest. Policie začátkem měsíce obvinila devět osob z korupce ve čtvrté fotbalové lize, kde letos na jaře ovlivňovali výsledky ve prospěch klubu z Ludanice.

Foto: archiv

Vladimír Wänke - ilustrační fotografie

Článek

"V prvním případě to bylo 23. března, kdy jsem já, dva kolegové a delegáti dostali po rozdělení 6250 korun, a ve druhém 1. dubna, kdy na hlavu připadlo 7500 korun," řekl Slamka. "Před oběma zápasy jsem měl telefonát z Ludanice, jaká je finanční nabídka. Všem nám hrozí vězení, ale já věřím, že za spolupráci dostanu nižší trest," dodal sudí, kterému v případě usvědčení hrozí stejně jako dalším obviněným až osm let vězení.

Podle listu převzali rozhodčí od funkcionářů Ludanice úplatky ve výši 55 000 slovenských korun. Klub soutěž vyhrál a postoupil do třetí ligy.

Kauza kolem ludanického klubu není prvním případem korupce ve slovenském fotbale. Z uplácení byl obviněn někdejší druhý muž slovenského svazu (SFZ) Vladimír Wänke. Ten podle vyšetřovatelů převzal od majitele klubu z Močenku úplatek deset tisíc za přestup hráče z nižší soutěže v Rakousku.

Reklama

Související témata: