Hlavní obsah

Distancovaný kanibal Suárez se navzdory trestu objevil v nominaci Uruguaye

Montevideo/Praha

V osmi nastávajících soutěžních zápasech sice nesmí kousající upír Suárez za reprezentaci své země nastoupit, trenér Uruguaye Oscar Tabarez ho přesto do národního týmu povolal. „Chci vědět, jak na tom je a zda se udržuje v potřebné kondici. Navíc na přípravná střetnutí se trest vynesený na Sauárezem nevztahuje,“ vysvětloval kouč Jihoameričanů, proč distancovaného útočníka zahrnul do svého výběru.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Andrés Iniesta (vpravo) na tréninku Barcelony s Luisem Suárezem.

Článek
Fotogalerie

Na osmifinalisty mistrovství světa čekají v říjnu dva přátelské zápasy s mužstvy Saúdské Arábie (10.10.) a Ománu (13.10.), které mají sloužit jako příprava na jihoamerický šampionát v příštím roce. Pro trenéra Tabareze jedna z možnosti ověřit si, jak na tom distancovaný Luis Suárez je a zda alespoň v budoucnu s ním bude moci počítat. A také mu podat pomocnou ruku, aby si zahrál opravdové utkání na úrovni.

Uruguayský útočník byl totiž za kousnutí Itala Chielliniho v zápase základní skupiny světového šampionátu v Brazílii potrestán skutečně tvrdě. Hrát soutěžní zápas nesmí čtyři měsíce, nastoupit za reprezentaci nemůže v osmi utkáních.

Po přestupu z Liverpoolu do Barcelony se tak Kanibal, což je také jedna z přezdívek, kterou si Suárez za svůj opakovaný prohřešek vysloužil, zahrál za Katalánce jen dvakrát. V přátelském střetnutí Barcelony s týmem mexického Leónu a nyní v barvách barcelonské rezervy proti jedenáctce Indonésie, kdy dal dva góly.

Trest mu vyprší 25. října, takže by mohl nastoupit do El Clásica proti madridskému Realu, které je na programu týž den. Proto se nijak netají tím, jak rád by za reprezentací Uruguaye přijel a dva přípravné zápasy na půdě arabských soupeřů si zahrál.

Reklama

Související témata: