Hlavní obsah

Guardiola se vysmál řečem, že míří do Chelsea

Barcelona

Trenér fotbalové Barcelony Pep Guardiola se vysmál četným spekulacím, podle nichž míří do Chelsea, kde musel předčasně skončit Andre Villas-Boas. Jednačtyřicetiletý kouč je přitom horkým favoritem bookmakerů, v kurzu jsou ale také někdejší trenér Blues Jose Mourinho či Rafa Benitez, jenž už na ostrovech působil v barvách Liverpoolu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Barcelony Pep Guardiola s trofejí pro vítěze Ligy mistrů. Zkusí nyní štěstí jinde?

Článek

Okolo Guardioly je velký rozruch. S Barcelonou prožil několik úchvatných let, během nichž sbíral trofeje prakticky jako na běžícím páse, nyní ale dlouho váhá s podpisem nové smlouvy na Nou Campu. I proto se vyrojily pochybnosti, zda má vůbec v plánu zůstat v katalánské metropoli a zda nehledá výzvu v jiném velkoklubu.

Ať už je to jakkoliv, Guardiola se rozhodl veškeré úvahy poněkud utlumit. Na dotaz, zda je v kontaktu s Chelsea, sarkasticky odvětil: „Jasně, mluvím s nimi každý den...“ Pak už pokračoval v o poznání mírnějším tónu: „Villas-Boas je vynikající kouč, ale trenéři nejsou hodnoceni na základě svých schopností, nýbrž výsledků. Nebudu komentovat důvody jeho neúspěchu.“

Villas-Boas se musel poroučet z lavičky Chelsea v neděli, do konce sezóny jej nahradil dosavadní asistent Roberto Di Matteo, pod nímž si londýnský klub připsal první výhru, když v úterý porazil v osmifinále FA Cupu druholigový Birmingham.

Reklama

Související témata: