Hlavní obsah

Robinho přiznal touhu hrát za Barcelonu

BARCELONA

Brazilský fotbalový útočník Robinho, který momentálně hájí v Premier League barvy Manchesteru City, připustil své přání hrát za Barcelonu. O zájmu katalánského velkoklubu získat pětadvacetiletého nejlepšího střelce "Citizens" z minulé sezóny se v posledních dnech intenzivně spekulovalo.

Článek

Brazilský reprezentant byl s přestupem do kádru španělského mistra spojován již během léta, nakonec k němu však nedošlo. "Samozřejmě, že bych rád hrál za Barcelonu. A kdo ne? Užili bychom si spoustu zábavy," řekl Robinho deníku El Mundo Deportivo. "Mají neuvěřitelný tým. Hrál jsem proti nim a znám jejich kvalitu. Jenže nyní proti nim mohu hrát leda tak na playstationu," dodal.

Útočník, za něhož vedení City vyplatilo Realu Madrid 32,5 miliónu liber, naskočil v této sezoně kvůli zranění kotníku jen do tří zápasů. Do kádru však během léta přibyla další ofenzivní esa Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez nebo Roque Santa Cruz. Asistent trenéra Mark Bowen i proto Robinha již dopředu varoval, že ho čeká boj o návrat do základní sestavy.

Barcelona by se prý mohla pokusit brazilskou hvězdu získat v lednovém přestupním termínu. "Nabídka dosud nepřišla. Až k tomu dojde, řeknu to. Nyní by však nebylo správné se k tomu více vyjadřovat, neboť by mohlo dojít ke špatné interpretaci tady (v Anglii) nebo ve Španělsku. Chtěl bych ujistit, že mám platný kontrakt se City a jsem vůči nim povinen chovat se jako profesionál," uzavřel Robinho.

Reklama