Hlavní obsah

Robinho zajistil Realu Madrid výhru nad Tarragonou

MADRID

Zlepšený výkon v druhé půli vynesl fotbalistům Realu Madrid výhru 2:0 nad Tarragonou. Postaral se o ni především střídající Brazilec Robinho, který po svém příchodu na hřiště rozhýbal statickou ofenzivu Realu a sám vstřelil rozhodující branku. Real se tak dostal před Valencii na třetí místo v ligové tabulce, na vedoucí Barcelonu dál ztrácí pět bodů.

Článek

Robinho přišel do hry na začátku druhé půle a okamžitě se stal nejnebezpečnějším mužem na hřišti. Již po deseti minutách hry to potvrdil, když dorazil do branky nepovedenou střelu Van Nistelrooije a otevřel skóre. Následně se dostal do několika dalších šancí, ovšem pojistka přišla až poté, co Robinho chytrým obloučkem uvolnil Salgada, jehož centr si do vlastní branky srazil Garcia.

Gól týmového kanonýra Diega Milita zajistil Zaragoze výhru 1:0 nad Atlétikem Madrid. Milito se ve 20. minutě dostal přes obranu hostů a vstřelil osmnáctou branku v sezoně. Zaragoza si tak nadále drží páté místo v tabulce a ztrácí jen bod na čtvrtou příčku, zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

La Coruňa dokázala zvítězit v duelu s Getafe, přestože hrála od 35. minuty v deseti bez vyloučeného Arizmondiho. O vítěznou branku se deset minut před koncem postaral střídající obránce Barragan, který je v La Coruni na hostování z Liverpoolu.

Fotbalisté Osasuny Pamplona zvítězili v sobotu na hřišti Athletiku Bilbao vysoko 3:0 a přitížili domácímu týmu v jeho boji o udržení. Pouze Tarragona a San Sebastian mají v současnosti horší bilanci. V severošpanělském derby zajistili Pamploně desáté vítězství v sezoně záložníci Inaki Muňoz a David Lopez, výsledek korunoval obránce Jose Izquierdo.

Poslední San Sebastian nedokázal udržet vedení nad Villarrealem a na jeho hřišti s ním remizoval 1:1. Do vedení se dostali hosté po trefě zkušeného Brazilce Savia, ale po hodině hry srovnal Josico. San Sebastian tak má namířeno k sestupu, jelikož na záchranu ztrácí devět bodů.

Souboj se San Sebastianem byl významný pro francouzského záložníka Roberta Pirese, který nastoupil ke svému prvnímu utkání po sedmiměsíční rekonvalescenci po zranění kolena a k vůbec prvnímu utkání za Villarreal od přestupu z londýnského Arsenalu.

Fotbalisté Sevilly porazili Celtu Vigo 2:0 a znovu se bodově dotáhli na vedoucí Barcelonu. O vítězství týmu, jenž si ve čtvrtek v dramatickém zápase v Doněcku udržel šanci na obhajobu Poháru UEFA, rozhodli kanonýr Kanouté z penalty a zimní ruská posila Keržakov.

Španělsko - 27. kolo:
Espaňol Barcelona - Levante 1:1 (19. Garcia - 13. Reggi), La Coruňa - Getafe 1:0 (80. Barragan), Villarreal - San Sebastian 1:1 (59. Josico - 40. Savio), Zaragoza - Atlético Madrid 1:0 (20. Milito), Real Madrid - Tarragona 2:0 (56. Robinho, 82. vlastní Garcia), Sevilla - Celta Vigo 2:0 (51. Kanouté z pen., 90+2. Keržakov).

Reklama

Související témata: