Hlavní obsah

Uh, uh, uh, křičí fanoušci na Neymara i Ronalda. Opičí skřeky neslyším, říká prezident Espaňolu

Barcelona/Praha

Z avizované aféry, jejíž hlavní postavou se měl stát brazilský legionář Neymar, se zrodila jen nafouknutá bublina. Po ligovém utkání Espaňolu s katalánským velkoklubem si totiž kapitán Barcelony Andrés Iniesta frustrovaný z bezbrankové remízy trpce postěžoval, že domácí fanoušci Neymara rasisticky uráželi, napodobovali zvuky vydávané opicemi a požadoval, aby vedení ligy celý případ prošetřilo.

Foto: Stringer, Reuters

Álvaro González z Espaňolu (vlevo) v souboji s útočníkem Neymarem z FC Barcelona.

Článek

Nakonec se ale ukazuje, že nebude co vyšetřovat. A nejen proto, že prezident Espaňolu Joan Collet důrazně odmítl, že by se snad příznivci jeho klubu k podobným urážkám snížili.

„Byl jsem utkání přítomen a nic takového jsem neviděl ani neslyšel. A se mnou byla na stadiónu celá řada dalších funkcionářů našeho klubu i Barcelony a nikdo z nich se o něčem podobném nezmínil," nechal se slyšet Collet, kterého o to víc překvapila žádost městského rivala o záznam střetnutí. I vedení Barcelony totiž údajně chtělo nechat celou kauzu prošetřit.

„Slyšel jsem sice, že fanoušci skandují: 'Uh, uh, uh', ale to skandují každou neděli. Jedno, zda u nás hraje Neymar nebo třeba Cristiano Ronaldo. Nikdy jsem ale neinterpretoval tento zvuk jako napodobování a skřeky opic," podivoval se prezident Espaňolu.

I hvězdný Brazilec Neymar zůstává nad věcí. "Hraju fotbal a nechci slyšet, co se děje mimo hřiště. Proto neposlouchám, co diváci zpívají nebo skandují," uťal sám aféru ještě dřív, než se rozhořela.

Reklama

Související témata: