Hlavní obsah

Čech: V semifinále bych si přál souboj s Buffonem

PRAHA

Fotbalisté Chelsea sice neudrželi v úterní odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov vedení a po strhujícím závěru se strany domácích nakonec prohráli 2:3, postup do semifinále jim ale díky skóre z prvního utkání neunikl. "Spravedlnost ukázala, že existuje," míní brankář londýnského celku Petr Čech.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Bayern dělil jediný gól od prodloužení, vítězný gól z kopačky Scholla ale přišel příliš pozdě. A hráči Chelsea se tak mohli spolu s trenéry po utkání přesunout do jedné z mnichovských restaurací a začít s oslavami postupu mezi nejlepší čtyři celky.

"Mohli jsme zůstat, jak jsme dlouho chtěli, i proto, že následující dny máme volno. Jsme ale všichni profesionálové, takže každý z nás ví, že ráno v devět je odlet, na nějž je třeba se objevit v reprezentativním stavu," odmítl bouřlivé veselé český gólman.

Chelsea na Olympijském stadiónu zaskočila soupeře po půlhodině hry úvodní Lampardovou brankou. Anglický kanonýr měl opět štěstí a  jeho tečovaná střela prošla za záda brankáře Kahna. "Frank přesně naplňuje to, co vždy trenéři kladou na srdce svým svěřencům: když vystřelíš, tref hlavně branku...," popsal střelecké zásady Čech.

Vybrali si smůlu i štěstí

Domácí dokázali odpovědět až ve druhé půli, kdy se Čechem vyražený míč odrazil od tyče přímo k volnému Pizarrovi, jenž bez potíží vyrovnal. Bayern branka probudila a o chvíli později stáli při Chelsea všichni svatí, když nejprve Huth trefil hlavičkou vlastní břevno a vzápětí se zjevil na brankové čáře Gudjohnsen, aby v roli spasitele odkopl míč po hlavičce Ballacka.

"To byl zlomový moment celého duelu! Tak jak jsme si při prvním gólu vybrali smůlu, když se míč odrazil od tyčky přímo k Pizarrovi, tak jsme tady zase měli štěstí. Spravedlnost ukázala, že existuje," těšilo Čecha.

Chelsea sáhla po vítězství deset minut před koncem, kdy Kahna překvapila hlavička Drogby. Jenže Bayern ještě stihl brankami Guerrera a Scholla výsledek otočit, byť to k postupu nestačilo. "Hlavně ten třetí gól už pramenil z toho, že jsme mysleli, že je konec zápasu. Svůj vliv také sehrálo karetní ohrožení některých hráčů, Carvalho a Gallas si dávali pozor, aby zbytečně nefaulovali," vysvětlil Čech.

Chelsea ale podle své brankařské jedničky zvládla odvetu dobře. "Po většinu utkání jsme v pohodě kontrolovali jeho průběh. Nejdůležitější je stejně postup. Je pravda, že asi nikoho netěší lovit třikrát lovit míč ze své sítě, ale dokud vyhráváme a postupujeme, dá se to přenést přes srdce," nedělal si hlavu Čech.

V semifinále si přeje "Méďu"

Nyní už Čech vyhlíží soupeře do semifinále. Jisté je, že v něm narazí na krajana. Buď na Pavla Nedvěda a turínský Juventus, nebo na konkurenta z Premier League Liverpool, kde hrají Milan Baroš s Vladimírem Šmicrem. "Teď si už moc vybírat nemůžeme, v semifinále je každý soupeř moc těžký," prohlásil Čech, když se odpoledne spojil s českými novináři prostřednictvím konferenčního hovoru.

"Liverpool jsme letos sice už třikrát porazili, ale znáte to přísloví, jak se chodí se džbánem pro vodu... Možná bych si ve skrytu duše opravdu přál Juventus a souboj s Méďou (Nedvědem) a Buffonem," řekl Čech k možnému setkání s bývalým spoluhráčem z reprezentace a italským brankářem, který ho jako jediný porazil v anketě o nejlepšího gólmana světa za loňský rok.

Reklama

Související témata: