Hlavní obsah

Hrdina finále Ligy mistrů: Hrál jsem na prd, ale dal jsem vítězný gól!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný hrdina, nečekaná sebekritika. Manchesteru City nevystřelil premiérový triumf v Lize mistrů fantom Erling Haaland, nýbrž nenápadný španělský záložník Rodri, který ve druhém poločase sobotního finále prostřelil brankáře Interu Milán. Vítězství obrečel, nicméně šokoval kritikou svého výkonu.

Foto: Emrah Gurel, ČTK/AP

Manchesterský Rodri se trefil!

Článek
Fotogalerie

„Hrál jsem první poločas na prd, pak jsem dal po přestávce vítězný gól," citoval Rodriho server goal.com. V 68. minutě se k němu dostal odražený míč, který s přehledem uklidil do sítě Interu. Brankář Onana byl bez šance. Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího se spoluhráči mohl oslavit nejen historicky první triumf Manchesteru City v Champions League ale také ceněný treble (Citizens vyhráli také Premier League a FA Cup).

„Tohle je splněný sen. Všichni naši fanoušci na tohle čekali spoustu let. Zaslouží si to oni i my. Zápas byl těžký, Inter skvěle bránil a vyrážel do brejků. Vydali jsme se do posledních sil, herně to asi nebyl úplně nejlepší výkon. Ale šlo o finále, byly tam emoce, nervy," podotkl Rodri, který se v této sezoně stal nejobsazovanějším mužem City.

Finále v Istanbulu bylo jeho 52. zápasem v sezoně za Manchester City ve všech soutěžích. V trenérské kariéře Pepa Guardiola byl pouze jediný hráč v poli, který pod ním nastoupil ve více duelech v jedné sezoně. A sice Lionel Messi (57, v sezoně 2011/2012).

Foto: Molly Darlington, Reuters

Manchesterský Rodri (vpravo) slaví svůj gól ve finále Ligy mistrů, zleva Ilkay Gündogan a Erling Haaland.

Rodri věří, že tento úspěch lze zopakovat, že tým Citizens se neuspokojí. „Chceme pořád víc a víc, zůstaneme hladoví pořád stejně. Teď si ale užijeme současný úspěch," dodal Rodri.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid