Hlavní obsah

O Barošově startu rozhodne stav zraněného kolena

PRAHA

Základem veškerých nadějí Liverpoolu ve středečním zápase Ligy mistrů proti Chelsea je stav kolena Milana Baroše, soudí v úterý zpravodaj listu The Times. Liverpool bude hrát první semifinálové utkání na Stamford Bridge v Londýně a start českého útočníka je stále nejistý kvůli zranění z posledního ligového zápasu.

Článek

Barošův stav by se měl podle Timesů ukázat dnes večer při tréninku na londýnském stadionu. Už nyní je však jisté, že další liverpoolský střelec Djibril Cissé není s to odehrát plných 90 minut, uvedl deník. The Guardian ale napsal, že Baroš podle všeho bude schopen nastoupit.

The Sun cituje bývalého kapitána Liverpoolu Michaela Owena, podle kterého vše závisí na jeho nástupci Stevenu Gerrardovi. Sun ovšem zároveň připomíná, že si Gerrard v minulém zápase s Chelsea dal vlastní gól.

Owen varuje, že proti týmu, jako je Chelsea, není možno uspět jen dobrou hrou dvou nebo tří hráčů. "Potřebují obrovský výkon od každého," vzkázal Owen svým bývalým spoluhráčům z Madridu, kde nyní hraje za Real.

Triumf Liverpoolu může přinést starosti

Anglické deníky dnes široce rozebírají možnost, že i kdyby Liverpool Ligu mistrů vyhrál, přinese to týmu vedle štěstí také starosti. Podle pravidel UEFA se totiž smějí kvalifikovat jen čtyři anglické kluby a vítěz předchozí soutěže nemá účast automaticky jistou.

Jelikož je Liverpool nyní v domácí lize pátý a má velké potíže s tím, aby se probojoval na čtvrté místo tabulky, hrozí, že o čtvrtém účastníkovi z Anglie bude muset rozhodovat tamní Fotbalová asociace. Ta sice již požádala UEFA, aby zvážila pro Anglii páté místo, ale unie to odmítla.

Reklama