Hlavní obsah

Rooney: Co to melete, do City jsem se nechystal

MANCHESTER

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney tvrdí, že ani před prodloužením smlouvy na Old Trafford neuvažoval o přestupu do konkurenčního Manchesteru City. O tom se spekulovalo, když anglický fotbalista dával otevřeně najevo touhu opustit tým Alexe Fergusona.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Wayne Rooney (vpravo) slaví proměněnou penaltu v utkání Ligy mistrů proti Glasgow Rangers.

Článek

"Každý říká, že bych přestoupil do Manchesteru City. Ale věřte mi, že kdybych odešel, nebylo by to do jiného klubu v Anglii," řekl Rooney na oficiálních klubových stránkách.

Rooney tvrdil, že chce odejít z United kvůli tomu, že mu v kádru chybí větší počet velkých hvězd. Pak si to však náhle rozmyslel a podepsal novou pětiletou smlouvu.

Kvůli zranění kotníku následně měsíc nehrál a ve středečním zápase Ligy mistrů na půdě Glasgow Rangers zajistil United výhru gólem z pokutového kopu. Myslí si, že se nakonec rozhodl dobře. "Jestli to mohla být největší chyba, kterou jsem kdy udělal? Ano, samozřejmě," poznamenal k uvažovanému odchodu.

Omluvil se fanouškům

Omluvil se klubovým fanouškům, z jejichž strany se při sobotním ligovém zápase s Wiganem dočkal smíšených reakcí. "Měl jsem pocit, že jsem se jim už omluvil, ale každý mi říká, že jsem to neudělal. Jestli je to pravda, tak se za všechno omlouvám," dodal kanonýr.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid