Hlavní obsah

Rooney si i po dlouhé pauze na penaltu věřil

PRAHA

Přestože měsíc a půl kvůli zranění nehrál, rozhodl se kanonýr Manchesteru United hned v prvním utkání po návratu vzít na sebe odpovědnost zahrávat pokutový kop. Tři minuty před koncem zápasu Ligy mistrů tak zajistil svému týmu důležité vítězství 1:0 nad Glasgow Rangers a postup do osmifinále. Nervózní prý před penaltou nebyl.

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Wayne Rooney se raduje z gólu do sítě Rangers.

Článek

"Opravdu jsem nebyl nijak nervózní. Věděl jsem, jak to chci kopnout a stačilo to tak udělat. Pokud by si brankář vybral správnou stranu a chytil to, no tak by se tak stalo, s tím já nic nenadělám. Naštěstí se tak ale nestalo," uvedl po zápase Rooney.

Pro pětadvacetiletého útočníka to byla první pozitivní událost od začátku sezóny. Nejprve totiž musel řešit rodinné problémy, následně řešil svou budoucnost v klubu a tvrdá jednání o prodloužení smlouvy a v poslední době chyběl na hřišti kvůli zdravotním problémům. "Tenhle gól je pro mě obrovská úleva. Už jsem něco takového potřeboval. Snad teď mám na čem stavět a góly budou padat pravidelně," řekl.

Hned po proměněné penaltě běžel k fanouškům v rohu hřiště a náležitě s nimi gól oslavil. "Chtěl jsem slavit s fanoušky. Přeci jen výhra nad Rangers je pro nás vždy příjemná," dodal k rivalitě mezi Anglií a Skotskem.

"Jsem stále viditelně zarezlý"

Zatímco Rooney prohlašoval, že se již cítí zcela fit a během zápasu neměl žádné problémy, podle trenéra Alexe Fergusona je ještě "zarezlý". "Potřebuje ještě odehrát pár zápasů, než bude zpátky ve formě. Uděláme vše pro to, aby se vrátil na úroveň, na kterou patří. Zatím je stále viditelně zarezlý, ale dnes ukázal, že je znovu na startu směrem vzhůru," prohlásil Ferguson.

Kromě Manchesteru slaví i v dalším anglickém celku Tottenhamu. Londýnský klub doma přehrál Werder Brémy 3:0 a při své premiérové účasti v elitní soutěži rovnou prošel mezi šestnáct nejlepších. Pokud v závěrečném utkání porazí Twente Enschede, dokonce Tottenham vyhraje skupinu před obhájcem celkového vítězství Interem Milán.

"Jakmile jednou hráči začnou věřit tomu, jak dobří jsou, pak mohou dokázat cokoli. Třeba i vyhrát Ligu mistrů," nebránil se silným slovům trenér Harry Redknapp. "Kdo by nechtěl tuto soutěž vyhrát, proto je to i náš cíl. Hlavně si ale chceme tuto soutěž užívat tak dlouho, jak to jen půjde. Fanoušci ji milují, hráči ji milují i já ji miluji. Každý rok jsem Ligu mistrů sledoval, jak ji hrají ostatní týmy, ale být přímým účastníkem, to je obrovský rozdíl," dodal.

Reklama

Související témata: