Hlavní obsah

Trenér Arsenalu Wenger po výprasku Porta věří v zisk trofeje

PRAHA

„Ligu mistrů můžeme vyhrát!“ zní z tábora Arsenalu, jenž si v úterním utkání Ligy mistrů pohrál s portugalským FC Porto a jako po másle doklouzal ke konečně výhře 4:0. Namlsaní Kanonýři nyní vzhlíží k metě nejvyšší. „Na začátku jsme nebyli úplně ve své kůži, měli jsme i trochu štěstí. Nakonec jsme dokázali využít našich předností a zaslouženě slavili výhru,“ řekl pro server goal.com trenér domácích Arséne Wenger.

Článek

Na Emirates Stadium mohl být konečný výsledek mnohem vyšší, to by ovšem koncovka domácích ve zdecimované defenzívě Porta musela být přesnější. Arsenal dostal do vedení ve 31. minutě Van Persie. Ten samý hráč si připsal tři minuty po změně stran další úspěšný zásah. Mezitím ovšem zvyšoval hlavou od břevna Adebayor. A když reprezentant Toga v 71. minutě proměnil penaltu po faulu na Bendtnera, zastavilo se konečné skóre na tabuli  v poměru 4:0. To dává londýnskému týmu povzbuzení, aby vzhlíželo k římskému finále, které se na Stadio Olimpico odehraje 27. května.

A může tedy Arsenal dokráčet až na samotný vrchol? „Máme potenciál na to, abychom trofej pro vítěze Ligy mistrů nad hlavu zvedli. O tom jsme přesvědčeni. Ale počkejme si na to, jaké výsledky budeme přivážet ze soupeřových hřišť,“ stojí pevně na zemi Wenger, jehož v utkání velice potěšil výkon mladičkého reprezentanta Anglie Thea Walcotta.

Rychlá odpověď na ostudnou prohru z Premier League

„Těžko můžete říct, že hráč v devatenácti letech dosáhl svého výkonnostního stropu. Stále u něj vidím možnost dostat se ještě výš, ostatně on už úspěšně dokazuje svůj vývoj,“ řekl Wenger na adresu šikovného záložníka, jenž byl směrem dopředu v úterý nezastavitelný.

Kanonýři svého soka z Pyrenejského poloostrova doslova přejeli. Ne každý ovšem takovýto scénář předpovídal. Vždyť svěřenci kouče Wengera o víkendu ostudně prohráli v Premier League s nováčkem soutěže Hull City 1:2. „Dlužili jsme takovýto výkon našim fanouškům, stejně jako jsme ho dlužili sami sobě. Sobotní prohra pro nás znamenala velký šok. Je jedině dobře, že jsme na ni dokázali takto rychle odpovědět,“ poznamenal francouzský stratég.

Porto tedy ani po úterním duelu nevylepšilo svou bilanci na anglické půdě. Ta je po drtivé porážce 0:4 ještě tristnější, když portugalský celek prohrál deset zápasů z jedenácti, ve kterých se na ostrovech předvedl. Komicky tak zní po utkání předzápasová prohlášení trenéra Porta Jesualda Ferreira, že si jeho tým jede na Emirates Stadium pro vítězství. Přitom ve druhé půli byli jeho svěřenci zralí na ručník.

Reklama

Související témata: