Hlavní obsah

Ve francouzské lize pokračovalo překvapivé tažení Lensu

PAŘÍŽ

Žádné ohledy na papírové předpoklady neberou v posledních kolech francouzské ligy fotbalisté Racingu Lens. V minulém dějství uštědřili debakl 3:0 vedoucímu Lyonu a ve středu potvrdili dobrou formu výhrou 2:1 na půdě šestého Valenciennes. Během dvou utkání se tak severofrancouzský tým vyšvihl z pásma sestupu na 14. místo. O poznání méně důvodů k radosti má český útočník Milan Baroš, který utkání svého Lyonu s Lorientem sledoval pouze z lavičky a viděl debut svého nového konkurenta.

Článek

Domácí Valenciennes sice vedlo od 33. minuty po brance drobného útočníka Savidana, ještě do poločasu ale vyrovnal brazilský obránce Hilton. Hosté poté začali domácí celek přehrávat a nutili soupeře k častým faulům. Převahu Lensu nakonec přetavil v tříbodový zisk svým gólem teprve devatenáctiletý francouzský talent Monnet-Paquet.

Tabulku stále vede Lyon, který dnes s přehledem porazil Lorient 2:0. Počínání svých spoluhráčů ale sledoval český útočník Baroš pouze z lavičky. Na hrotu místo něj dostal přednost Brazilec Fred, jehož z křídel doplňovali Benzema a Ben Arfa. Oběma dvacetiletým talentům francouzského fotbalu se utkání vyvedlo a každý si připsal po gólu.

V zápasu se navíc poprvé předvedl další Barošův konkurent Argentinec César Delgado. V 68. minutě vystřídal na hrotu právě Freda a naznačil, že pokud Baroš zůstane, čeká jej tuhý boj o místo v sestavě.

Lyonu navíc udělaly radost i výsledky dalších celků bojujících o čelo tabulky. Třetí Nancy i čtvrté Nice shodně pouze remizovaly.

22. kolo Ligue 1:
Valenciennes - Lens 1:2 (33. Savidan - 44. Hilton, 63. Monnet-Paquet), Caen - Auxerre 0:0, Lille - Le Mans 3:1 (15. Mirallas, 39. Obraniak, 51. Cabaye - 86. Yebda), Lyon - Lorient 2:0 (29. Ben Arfa, 74. Benzema), Monako - Sochaux 1:0 (76. Piquionne), Nancy - Marseille 1:1 (47. Brison - 87. Nasri), Paris St. Germain - Mety 3:0 (4. Luyindula, 34. Rothen, 54. Diane), Rennes - Nice 1:1 (50. Briand - 52. Modeste), Štrasburk - Toulouse 2:0 (22. Gameiro, 90+1. Cohade).

Reklama

Související témata: