Hlavní obsah

Maradona si na Kubě užívá, s Castrem zahájí baseballovou ligu

HAVANA

Legendární fotbalista Diego Maradona si užívá léčebný pobyt na Kubě a dokonce prý začal sportovat. Dny tráví na uzavřené klinice v Havaně, za měsíc by se však měl zase objevit na veřejnosti. Kubánský prezident Fidel Castro totiž argentinského hosta pozval, aby společně s ním 19. listopadu slavnostně zahájil nový ročník národní baseballové ligy.

Článek

"Maradona je v psychické pohodě, dokonce by se dalo říct, že je v euforii. Věnuje se různým sportům, aby vyřešil své problémy s nadváhou," řekl agentuře EFE argentinský velvyslanec na Kubě Abraham Taleb, jenž o víkendu slavného krajana navštívil.

Mistr světa z roku 1986, jenž 30. října oslaví čtyřiačtyřicáté narozeniny, dorazil na 'Ostrov svobody' za obrovského zájmu novinářů i fanoušků před dvěma týdny. Od té doby pobývá v Národním centru duševního zdraví, v klidné a uzavřené havanské čtvrti, nedaleko od soukromého Castrova sídla.

Na léčbu bývalého fotbalisty, jenž má dlouhodobé problémy se závislostí na drogách, dohlíží nejen personál kliniky, ale také Maradonovy sestry Ana a Rita.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid