Hlavní obsah

Mladíci po remíze litovali nezvládnutého závěru

OTTAWA

Dvě minuty dělily české fotbalisty do dvaceti let od premiérové výhry na mistrovství světa v Kanadě. V předposlední minutě ale Janda fauloval v pokutovém území a dorážkou vlastní neproměněné penalty vyrovnal Kwang Ik. S výběrem KLDR se Češi rozešli po remíze 2:2. „Remíza zamrzela, dělily nás dvě minuty od postupu. Věřím ale, že Panamu v pátek porazíme a s pěti body postoupíme,“ řekl po zápase brankář Radek Petr.

Článek

Čeští reprezentanti v prvním poločase nemohli najít herní rytmus a nedařilo se jim zatlačit soupeře do defenzívy. „Co jsme předvedli v první půli, byla hrůza. Věděli jsme, že Korejci jsou slabší než Argentinci. A připadalo mi, že čekáme, až góly přijdou samy. V poločase jsme si vše vyříkali a druhá půle už byla jiná,“ řekl střelec druhého českého gólu Martin Fenin.

V poločase si mladíci v kabině nedostatky hlasitě vysvětlili a po přestávce přišel na hřiště jiný tým. „Nadávali jsme si a říkali, že se musíme zvednout,“ popsal bouřku v šatně útočník Teplic. Do hry přišel útočník Střeštík a ofenzíva českého celku se zlepšila. Odměnou za aktivitu byla trefa Luboše Kaloudy, který přesnou střelou vyrovnal. „Mám rád střely z dálky, tak se o ně pokouším v každém zápase. Radost mi trošku kazí konečná remíza,“ přiznal brněnský záložník.

Češi dokonce otočili skóre, parádní akci Jandy s Kúdelou zakončil Martin Fenin. „Ondra Kúdela dal balón přesně tak, jak útočník potřebuje. Měl jsem to sice na dlouhou nohu, ale hezky se to ode mě odrazilo,“ popsal svoji trefu Fenin.

Jeho gól ale vítězný nebyl, dvě minuty před koncem fauloval Janda v pokutovém území Kwang Ika a rozhodčí odpískal pokutový kop. Ten sice Kwang Ik neproměnil, ale dorážkou přeci jen srovnal. „Po zasekávačce jsem se snažil soupeři odkopnout míč, ale bohužel jsem trefil jeho nohu. Penalta to byla, padá na mojí hlavu. Kdybych tam byl dřív, mohl jsem to zachránit,“ litoval po zápase fotbalista pražské Slavie.

Dorážka už byla jednoduchá

Gólman Petr pokutový kop Kwang Ika vyrazil, bohužel přímo k nohám Korejce a ten neměl potíže uklidit míč do odkryté branky. „Penalta byla kopnutá až tak špatně, že jsem ji nestihl líp vyrazit než před sebe. Z dorážky to měl soupeř už jednoduché,“ popsal situaci v závěru zápasu brankář ostravského Baníku.

Češi si ale pasivitou v posledních minutách o vyrovnání koledovali. „Projevuje se to, že jsme tady ještě všichni mladí. Nemůže se nám stát, že takhle nezvládneme konec. Zalezli jsme, jenom betonovali a o gól si koledovali. A když jsme pak otočili skóre, tak je strašná smůla inkasovat takhle v závěru,“ smutnil Martin Fenin. O postupu se tak bude rozhodovat v pátek, kdy se čeští fotbalisté utkají s Panamou. Tu v úterý smetla Argentina.

Reklama