Hlavní obsah

Fotbalisté Slovenska cestují z JAR na dvě části, čeká je velkolepé uvítání

BRATISLAVA

Slovenští fotbaloví reprezentanti se vracejí z úspěšného mistrovství světa ve dvou skupinách. První desítka fotbalistů přiletěla domů ve středu, zbytek by měl přicestovat ve čtvrtek ve 12:35 na vídeňské letiště Schwechat. Výprava se musela rozdělit proto, že původně měl tým zarezervované letenky už na odlet po základní skupině.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenští fotbaloví fanoušci se už na své hochy těší.

Článek

Slovensko tak na šampionátu nepřekvapilo postupem ze skupiny na úkor úřadujících mistrů světa Italů světové fanoušky a odborníky, ale i svazové funkcionáře.

"Byli jsme nuceni improvizovat a hledat jiné, co nejrychlejší řešení. Chtěli jsme vyhovět žádosti hráčů, aby se dostali co nejdřív domů. Bohužel v tomto období je těžké odletět z JAR jedním letadlem naráz v ekonomické třídě," řekla mluvčí fotbalového svazu Marianna Čižmárová slovenským médiím.

I přes osmifinálovou porážku s Nizozemskem by se měli slovenští fotbalisté dočkat velkolepého setkání s fanoušky, aby mohli společně oslavit největší úspěch v samostatné historii. "Momentálně je setkání hráčů a fanoušků ve stadiu příprav," uvedla Čižmárová.

Reklama