Hlavní obsah

Fanoušci drážďanského Dynama vtrhnou do Edenu

PRAHA

Zimní fotbalová Tipsport liga o víkendu uzavřela program základních skupin. Mezi postupujícími chybí Brno, které tak neobhájí loňský triumf. Všechny čtyři čtvrtfinálové zápasy se hrají tuto středu a je jasné, že do semifinále postoupí minimálně jeden zahraniční účastník turnaje.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fanoušci Dynama Drážďany během utkání s Teplicemi v Děčíně.

Článek

Zatímco pořadatelé v Děčíně si oddechli, ti pražští se musejí na středu pořádně připravit. Dynamo Drážďany totiž překvapivě vyhrálo svoji skupinu a ve středu nastoupí proti Plzni. Za účastníkem třetí německé soutěže tak dorazí do Edenu i jeho fanoušci, s nimiž je dost těžké pořízení...

Zatímco v Děčíně porazily Drážďany i lídra české ligy Teplice, s Viktorií by měly mít více práce. „Na našich hráčích byla trošku znát únava z týdenních dvoufázových tréninků, ale zvládli jsme skupinu se ctí,“ pochvaluje si plzeňský kouč Pavel Vrba. „Určitě budeme chtít ve čtvrtfinále uspět. Máme samozřejmě přichystáno náhradní řešení, ale uvítali bychom dva víkendové pražské duely s kvalitními soupeři,“ myslí už Vrba minimálně na semifinále.

Na rozdíl od Brna, které prvenství neobhájí, je Kladno jako druhý loňský finalista stále ve hře. Narazí však na Jablonec, který v pražské skupině neztratil ani bod. „Potešilo nás, že jsme zatím dostali pouze jeden gól. Ve všech zápasech nastoupily i dvě posily. I když nerad někoho chválím, tak s Marcelem Ličkou i Janem Novotným jsme velice spokojení. Stejně tak potvrdil oprávněnost zařazení mezi dospělé Patrik Svoboda, který rozhodl zápas s Teplicemi. Můžeme se těšit na utkání s Jabloncem,“ poukazuje trenér Martin Hřídel.

„Jsme v období hrubé přípravy a nabírání kondice. Hráči jsou unavení, takže jsem rád, že jsme vyhráli skupinu s plným počtem bodů a ještě si zahrajeme,“ libuje si také jeho jablonecký protějšek František Komňacký.

Minimálně jeden zahraniční účastník do semifinále určitě postoupí, protože program v Brně otevře výhradně slovenský duel Trenčín - Žilina. Po nich pak Olomouc nastoupí proti Senici.

Los čtvrtfinále Tipsport ligy
Středa 20. ledna:
14:00 Dynamo Drážďany - Viktoria Plzeň (Praha-Eden), AS Trenčín - MŠK Žilina (Brno),
16:00 FK Senica - Sigma Olomouc (Brno),
16:30 SK Kladno - Baumit Jablonec (Praha-Eden).
Turnaj vyvrcholí tento víkend v Praze. V sobotu je na programu semifinále, v neděli finále a zápas o 3. místo.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid