Hlavní obsah

Platini přemýšlí, jestli bude znovu usilovat o křeslo šéfa UEFA

PAŘÍŽ

Bývalý vynikající fotbalista Michel Platini se ještě nerozhodl, zda bude příští rok usilovat o znovuzvolení do funkce prezidenta evropské unie UEFA. Čtyřiapadesátiletý Francouz chce mít jasno do mistrovství světa v Jihoafrické republice, které začne v červnu.

Foto: Konstantin Chernichkin, Reuters

Předseda UEFA Michel Platini na tiskové konferenci ohledně nového loga pro ME v roce 2012.

Článek

Trojnásobný držitel Zlatého míče Platini vystřídal před třemi lety v čele UEFA Švéda Lennarta Johanssona, který evropskému fotbalu šéfoval 17 let. O své budoucnosti se musí rozhodnout definitivně až začátkem příštího roku, on sám však předpokládá, že to bude dříve. Možná už v březnu na kongresu UEFA v Tel Avivu, i když tím si jistý není. "Nevím, možná," řekl Platini na toto téma v dnešním magazínu France Football.

Jeden z nejlepších záložníků fotbalové historie už působil jako trenér francouzské reprezentace a šéf organizačního výboru MS 1998, proto si sám sebe dokáže představit v různých rolích ve fotbale. "Jsem jako prezident UEFA hodně šťastný, ale byl bych šťastný i v jiné funkci. S fotbalem jsem byl vždycky moc šťastný," uvedl Platini.

Pokud by bývalý hráč Nancy, St. Etienne a Juventusu Turín skutečně skončil jako prezident UEFA, mohl by se podle agentury AP například vrátit k francouzské reprezentaci, u níž po MS skončí Raymond Domenech. Francie se také uchází o pořádání mistrovství Evropy v roce 2016, což je turnaj, na němž dovedl Platini svou zemi v roce 1984 rekordními devíti góly k titulu.

Reklama

Související témata: