Hlavní obsah

Podle Cipra je slabinou národního týmu forma útočníků

PRAHA

Špatná forma útočníků a fakt, že se jednalo o přípravné zápasy. To byly podle oslovených fotbalových expertů Františka Cipra a Antonína Panenky hlavní důvody neúspěchu českých reprezentantů v přípravných utkáních na Kypru. Nejprve český tým složený především z ligových hráčů a mladíků podlehl Řecku 0:1. Ve středu poté prohrál i výběr ostřílených borců s Polskem 0:2.

Článek

„Oba zápasy byly přípravné. Motivace u Poláků byla o poznání větší,“ poznamenal František Cipro v rozhovoru pro Sport.cz. Podle něho však mladíci potvrdili, že mají potenciál pro národní mužstvo. „Potvrdili talent a perspektivu. Obrovským talentem je Kalouda. Fenin by také mohl najít uplatnění, zvlášť nyní, když naši útočníci nemají formu,“ vyzdvihl naděje českého týmu Cipro a pokračoval: „Doma zůstali Sivok a spol. Mistrovství Evropy je hlavně o zkušenostech, proto si myslím, že prověření hráči ho mají jisté.“

Panenka si myslí, že mužstvo nehrálo kompaktně

Antonín Panenka si všiml, že hráči nechodili do soubojů naplno. „Je to příprava, nikdo se nechce zranit. Měli jsme velké množství šancí, ale bez gólového efektu. Myslím si, že mužstvo nehrálo kompaktně,“ poznamenal český internacionál, který si také myslí, že na Euru budou muset fotbalisté předvést více nasazení, pokud chtějí pomýšlet na úspěch. Špatnou formu útočníků zaregistroval také Cipro. "Šance byly, ale bez gólů," napodobil současného prezidenta Bohemians 1905.

Tématem pro oba byla obranná řada. Cipro si myslí, že největší síla týmu je v defenzívě a taktice. Jeho protějšek však v práci obranné čtveřice viděl nedostatky. „Střed obrany nebyl v pořádku,“ řekl Panenka.

Absence Brücknera neměla vliv

Absence nemocného trenéra Brücknera podle obou neměla na tým vliv. „Asistenti jsou s týmem už dlouho. Navíc trenér uvidí kazety. Vše je to o stereotypu, jsou zažité standardní věci a podle toho se jede,“ nechal se slyšet Cipro.

A koho by v základní jedenáctce reprezentace rádi viděli v budoucnu? Panenka dává šance Matějovskému. „Má nápad,“ charakterizoval hráče anglického Readingu. „S Rosickým by mohli hrát spolu. Myslím si, že by to bylo dobré. Rosický je na něco takového zvyklý z Arsenalu, kde nastupuje vedle Hleba a Fabregase a všichni jsou podobnými typy,“ myslí si Panenka. S Ciprem pak také vyslovili jména Kaloudy a Fenina.

Reklama