Hlavní obsah

Podle srbských médií povede fotbalisty Španěl Clemente

BĚLEHRAD

Srbské fotbalisty zřejmě povede poprvé v historii zahraniční kouč. Podle tamních médií se reprezentace ujme Španěl Javier Clemente. Deník Sportski žurnal informaci přinesl na své první straně s tím, že Clemente podepíše dvouletou smlouvu s ročním platem 700 tisíc eur (zhruba 21 miliónů korun).

Článek

Podle zprávy se šestapadesátiletý Bask sešel s novým šéfem Srbského fotbalového svazu na Mallorce. Pokud by byla výše platu pravdivá, svaz by mu vyplácel více než dvojnásobek toho, kolik pobíral jeho předchůdce Ilija Petkovič. Pro srovnání Karel Brückner, kouč příštího soupeře Srbů, vydělá za rok to, na co by si přišel Clemente za necelé dva měsíce.

Bývalý kouč španělské reprezentace drží stále národní rekord v neporazitelnosti dlouhý 31 zápasů. Španělsko trénoval v letech 1992-1998 a dovedl jej na mistrovství světa i Evropy do čtvrtfinále. Dál se už věčně favorizovaný tým nedostal od roku 1984. Kouč se proslavil zejména v Bilbau, s nímž získal dva mistrovské tituly.

Srbové dopadli na mistrovství světa nejhůř ze všech. Všechny tři zápasy prohráli a vinou debaklu s Argentinou 0:6 měli také s deseti brankami nejhorší obranu. Po šampionátu se podle plánu odloučila federace Černé Hory a samostatný výběr čeká premiéra 16. srpna v Olomouci, nebo Uherském Hradišti.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid