Hlavní obsah

Teplický kouč Plíšek je zpět, i když ještě špatně slyší

ÚSTÍ NAD LABEM

Hned dvojnásobný návrat si odbyl při čtvrtečním zápase 2. kola Poháru ČMFS trenér Teplic Jiří Plíšek. Po téměř dvou týdnech, kdy jej sužovalo onemocnění vnitřního ucha a musel oželet i předkolo Evropské ligy, se k týmu vrátil a mohl slavit postup. Ten si navíc Tepličtí výhrou 4:1 vybojovali v Ústí nad Labem, v němž před čtyřmi lety Plíšek ve velkém fotbale začínal.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek (vlevo)

Článek

"To ucho mám pořád zalehlé, ale už je to lepší. Hrozně jsem se za kluky těšil, už mi hodně chyběl ten přímý kontakt," řekl po zápase Plíšek. U týmu chyběl od úterý 22. srpna; místo na ruzyňské letiště a dál do Tel Avivu tehdy zamířil do nemocnice. Nezvedal ani telefon, odpovídal jen na textové zprávy.

Dalších osm dnů strávil v izolaci. "Bylo to šílené. Zjistil jsem, že je horší sledovat zápas u internetu než sedět přímo na lavičce. A pak při lize v Brně, to už bylo teprve moc," usmál se Plíšek.

Tým vedený asistentem Zdeňkem Kluckým během Plíškovy absence remizoval na půdě Hapoelu Tel Aviv 1:1 a v lize pak triumfoval v Brně 3:2. "Ale i když to člověk sleduje z dálky, má radost, že to funguje, že hráči sami přicházejí na to, že naše cesta má smysl," dodal teplický kouč.¨

Neúspěch leccos ukázal

Pohárový neúspěch mu ale také leccos ukázal. "V poháru jsme si ověřili, že je potřeba pracovat dál. Co v naší lize stačí, to je na evropské scéně málo," přiznal Plíšek.

Jak se Tepličtí vypořádají s novými zkušenostmi, to už bude moci ovlivňovat opět i on sám. "Už jsem stoprocentně připravený, návrat na marodku snad už nehrozí," řekl.

První zápas po návratu mu udělal velkou radost. "V Ústí jsem zažil skvělé chvíle, pořád se sem rád vracím. Navíc jsme měli dost štěstí při soupeřových nebezpečných standardních situacích a sami jsme trestali. Výsledek 4:1 je pro domácí asi hodně krutý," uzavřel Plíšek.

Reklama

Související témata: