Hlavní obsah

Derby bojovalo, ale ve finále Carling Cupu je Manchester United

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté druholigového Derby nepotvrdili překvapivé vítězství 1:0 v prvním zápase semifinále Carling Cupu proti Manchesteru United. Mistrovský celek odvetu zvládl a po úterní výhře 4:2 postoupil do finále. V něm se utká s lepším z dvojice Tottenham – Burnley, první zápas vyhrál londýnský celek 4:1.

Článek

Domácí kouč Alex Fereguson udělal šest změn oproti sestavě při víkendovém vítězství nad Boltonem, na pozici stopera překvapivě posunul veterána Garyho Nevilla. Naděje Derby na úspěch trvaly čtvrthodinku. Pak se k míči dostal Portugalec Nani, uvolnil se na hranici pokutového území a parádní ranou otevřel skóre. Po chvíli dostal míč za obranu John O’Shea a nedal brankáři Carrollovi šanci podruhé. Ve 34. minutě to už bylo 3:0, Carlos Tevez si naběhl na centr Rafaela a hlavou zavěsil.

V 79. minutě ale Evans v pokutovém území atakoval Paula Greena a sudí Dean nařídil přísnou penaltu. Tu s přehledem proměnil Giles Barnes a snížil. Rázem hostům stačilo k senzačnímu postupu vstřelit jediný gól. První zápas doma totiž Derby vyhrálo 1:0 a díky většímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře by postupovalo. V 87. minutě ovšem defenzíva hostí opět zaváhala, Tevez si naběhl za obranu a musel jej sestřelit Carroll. Následnou penaltu si vychutnal Cristiano Ronaldo a potvrdil postup United.

Historického úspěchu se tak nedočkalo přibližně 9 000 hostujících příznivců, které alespoň v poslední minutě potěšil proměněným přímým kopem z 30 metrů opět Barnes. Derby hrálo velké finále naposledy v roce 1946, kdy ve starém Wembley porazili po prodloužení 4:1 Charlton.

Manchester United se ve finále utká nejspíše s Totttenhamem, který v prvním zápase rozstřílel 4:1 Burnley. Odveta je na programu ve středu.

Carling Cup, odvetný zápas semifinále:
Manchester United - Derby 4:2 (16. Nani, 22. O'Shea, 34. Tevez, 89. Ronaldo z pen. - 80. z pen. a 90. Barnes). První zápas 0:1, postupuje Manchester United.

Reklama

Související témata: