Hlavní obsah

West Ham - Chelsea 1:2Londýnské derby ovládl favorit. Chelsea vede Premier League opět o deset bodů

Londýn

Bodová série fotbalistů Chelsea se v anglické lize opět natáhla. Po pondělní dohrávce 27. kole Premier League, ve které Blues porazili v londýnském derby West Ham 2:1, už činí sedm zápasů. Díky třem bodům mají v čele tabulky opět destitobový náskok před druhým Tottenhamem. O góly hostů se postarali Hazard a Diego Costa. Za domácí v závěru snižoval Lanzini.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Hráči Chelsea zleva Pedro, Diego Costa, Kanté gratulují Edenu Hazardovi ke gólu do sítě Kladivářů.

Článek
Fotogalerie

Svěřenci Antonia Conteho vystřelili v prvním poločase proti Kladivářům jen jednou na bránu. Přesto šli do vedení. Po rychlém brejku zakombinovala dvojice Pedro-Hazard, druhý jmenovaný pak obešel brankáře a vsítil svůj jedenáctý gól v sezóně. Po změně stran navýšil náskok Costa, kterého míč po rohovém kopu trefil do stehna. Španělský forvard brazilského původu se prosadil už posedmnácté a v tabulce střelců se dotáhl na třetího Sáncheze z Arsenalu.

V úplném závěru West Ham zásluhou záložníka Lanziniho pouze korigoval skóre, na porážce to ale nic nezměnilo. Chelsea opět vede o deset bodů před druhým Tottenhamem. Kladivářům, kteří třikrát za sebou nevyhráli, patří jedenáctá příčka.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
West Ham United - Chelsea 1:2 (90.+2 Lanzini - 25. Hazard, 50. Costa).

Reklama

Související témata: