Hlavní obsah

Musel bych mít španělský pas, žertoval Ashley Cole, proč se nedostal do jedenáctky FIFA

Londýn/Praha

S údivem, neskrývanou nelibostí, ale také s hořkým sarkasmem přijali na ostrovech složení nejlepší jedenáctky FIFA vyhlášené na pondělním galavečeru v Curychu, kde se uděloval Zlatý míč a došlo i na předávání dalších cen. To proto, že na rozdíl od loňského roku se v ní neobjevil ani jeden hráč z Premier League. „Musel bych mít španělský pas, abych se do této jedenáctky dostal,“ žertoval dokonce obránce Chelsea Ashley Cole, který měl do ideální sestavy z fotbalistů působících v anglické lize nejblíž.

Foto: Sport.cz

Ashley Cole (vlevo) na MS klubů v souboji s Henriquem z Corinthians.

Článek

Na padesát tisíc profesionálních fotbalistů rozhodovalo o složení jedenáctky FIFA, na hráče z Premier League ale jaksi pozapomněli. Na rozdíl od loňského roku, kdy v ní figurovali Nemanja Vidič a Wayne Rooney z Manchesteru United, se tentokrát na žádného fotbalistu z anglické ligy nedostalo.

Však si také na ostrovech z volby utahují a ironicky označující výběr tvořený pěti hráči Barcelony, pěti fotbalisty z Realu a Kolumbijcem Falcaem z Atlétika Madrid za jedenáctku „La Liga FIFA".

Jedenáctka roku FIFA/FIFPro:
Iker Casillas (Španělsko/Real Madrid) - Dani Alves (Brazílie), Gerard Piqué (Španělsko/oba Barcelona), Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso (všichni Real Madrid), Andrés Iniesta, Xavi (všichni Španělsko/oba Barcelona) - Cristiano Ronaldo (Portugalsko/Real Madrid), Radamel Falcao (Kolumbie/Atlético Madrid), Lionel Messi (Argentina/Barcelona).

Levý obránce Chelsea a anglické reprezentace Ashley Cole sice mohl hegemonii fotbalistů ze španělské ligy prolomit, ale nakonec mu nepomohlo ani to, že vyhrál se svým klubem Ligu mistrů, kdy se stal v mnichovském finále při penaltovém rozstřelu mimochodem jedním z úspěšných exekutorů, a s národním týmem postoupil do čtvrtfinále evropského šampionátu. Nakonec ho trumfnul Marcelo oblékající dres madridského Realu.

Někdejšího útočníka Crystal Palace, Sheffiledu či Blackpoolu, jedenatřicetiletého Steva Kabbu hrajícího v současnosti čtvrtou ligu za Barnet, rozhořčila volba jedenáctky FIFA dokonce tak, že na twitteru dokonce doporučil, aby se Ashley Cole přesunul do španělské La Ligy, protože jedině pak bude mít šanci.

„V pohodě, žádné drama, nech to být. Jsem zvyklý," odpovídal Cole a v narážce na složení jedenáctky zažertoval, že by se mu líbil španělský pas.

Fotbalový svět se jejich debatou samozřejmě bavil. Ale jen do chvíle, než ji Ashley Cole z twitteru smazal.

Reklama

Související témata: