Hlavní obsah

Pudil pozval na Arsenal hokejisty a zářil. I Čechíno musel gratulovat

Sheffield

Lahůdkovou přihrávkou na vítězný gól vyšperkoval český fotbalový obránce Daniel Pudil parádní výkon v úterní bitvě druholigového Sheffieldu Wednesday s Arsenalem v osmifinále anglického Ligového poháru. Domácí porazili favorita 3:0.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Ross Wallace (vlevo), autor prvního gólu Sheffieldu Wednesday, oslavuje svoji trefu s Danielem Pudilem.

Článek
Fotogalerie

Pudil měl před zápasem ze vzájemného střetu obavy. Arsenal jede na vlně pohody, v Premier League je druhý a v Lize mistrů pokořil naposledy Bayern Mnichov. „Hrál jsem proti Čechovi dvakrát a vždycky jsem prohrál při skóre nula osm," netajil Pudil respekt při vzpomínce na předešlé střety s českým gólmanem, který nyní hájí barvy Arsenalu.

Jenže právě český obránce Sheffieldu po 28 minutách vybídl Wallacea k prvnímu gólu. Domácí pak dopravili za záda bezmocného Čecha míč ještě dvakrát a 35 tisíc diváků v ochozech Hillsborough křepčilo v euforii.

„Arsenal nás podcenil. Taky se mu v úvodu zranili Oxlade Chamberlain a Walcott. A možná si mysleli, že si z nich sedneme na zadek. Ale my jsme hráli vážně dobře. Petr Čech mi gratuloval a říkal, že jsme postoupili zaslouženě," vyprávěl Pudil.

Nadšený byl z atmosféry na téměř vyprodaném stadiónu. „Dorazila za mnou mamka s přítelem. Koupil jsem lístky pro kluky ze zdejšího hokejového klubu Steeldogs, kterým se snažím trošku pomáhat. Mám tam i české kamarády. Dal jsem patnáct vstupenek kapitánovi, aby je v mužstvu rozdělil. Jsem rád, že byli u vítězství nad Arsenalem, k němuž jsem navíc přispěl asistencí. Prostě paráda," lebedil si Pudil.

Z tribuny sledoval jeho počínání i bývalý trenér Olomouce Leoš Kalvoda. „Jeho dcera má za manžela Luboše Korhoně, jenž rovněž hraje za Steeldogs, a vyrazili se na nás podívat," vysvětloval Pudil, jehož Wednesday se pyšní sérií devíti zápasů bez prohry.

Triumfem nad Arsenalem svěřenci trenéra Carvalhala sérii vyšperkovali. „Po zápase jsme chvilku poseděli, protože porazit Kanonýry v poháru je krásné. Ale pro nás je klíčová ligová soutěž, kde už v sobotu hostíme Nottingham," vykládal Pudil, jehož celek je v tabulce devátý.

Reklama

Související témata: