Hlavní obsah

Tottenham porazil Everton, ale přišel o domácí neprůstřelnost

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu potvrdili formu i proti Evertonu a po výhře 2:1 poskočili na čtvrté místo tabulky zaručující účast v Lize mistrů. Everton prohrál teprve podruhé z posledních 13 zápasů a soupeři dokázal pouze sebrat domácí ligovou neprůstřelnost. Kohouti inkasovali před vlastním publikem poprvé po 592 minutách.

Článek

Na výhře Tottenhamu se jedním gólem podílel ruský útočník Pavljučenko, se kterým vedení týmu již nepočítalo a chtělo se ho zbavit. Před týdnem však dostal šanci a ukázal skvělou formu; během tří zápasů vstřelil již pátý gól.

Následně zvýšil Modrič, ale krátce po změně stran snížil Yakubu a udělal ze zápasu drama. Everton dokonce mohl vyrovnat, jenže střídající Donovan netrefil z metru prázdnou branku.

Liverpool na svém hřišti porazil 2:1 Blackburn, když o těsné výhře rozhodli svými góly opory Gerrard s Torresem. Ve třetím nedělním duelu mezi Sunderlandem a Fulhamem branka nepadla.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Tottenham - Everton 2:1 (11. Pavljučenko, 28. Modrič - 55. Yakubu), Liverpool - Blackburn 2:1 (19. Gerrard, 43. Torres - 39. Andrews z pen.), Sunderland - Fulham 0:0.

Reklama

Související témata: