Hlavní obsah

Usmanov navyšuje svůj podíl v Arsenalu

PRAHA

Ruský miliardář Ališer Usmanov navýšil svůj vlastnický podíl v Arsenalu Londýn. Jeho společnost Red and White Holdings v tuto chvíli vlastní již 21% akcií londýnského klubu, a stala se tak druhým největším akcionářem týmu Tomáše Rosického.

Foto: www.liter.kz

Jeden z vlastníků Arsenalu Londýn Ališer Usmanov

Článek

Usmanov poprvé vlastnicky vstoupil do Arsenalu v srpnu, když za 75 miliónů liber získal 14,65% akcií od tehdejšího místopředsedy Davida Deina. Ten opustil klub v dubnu, jelikož měl odlišné představy o budoucnosti klubu než stávající představenstvo.

Manažer Arsenalu Arséne Wenger poznamenal, že poslední vývoj nemůže jeho pozici v klubu nijak ovlivnit. " Já jsem odpovědný za výsledky klubu, za nic ostatního," řekl francouzský trenér.

Předseda Kanonýrů Peter Hill-Wood prozradil, že je ochotný si s Usmanovem promluvit o jakékoliv nabídce, kterou by pro klub měl, ale je neustupný v přesvědčení, že by současné představenstvo klubu chtělo svůj podíl odprodat. "Nejvýznamnější akcionáři nemají žádný záměr prodávat a potenciální nabídka by u nich neměla velký význam," řekl pro BBC Hill-Wood.

Reklama

Související témata: