Hlavní obsah

Beckham možná v AC Milán zůstane do konce června

MILÁN

Anglický fotbalista David Beckham přeci jen možná zůstane v italském AC Milán. Z přestupy hvězdného záložníka z Los Angeles Galaxy s největší pravděpodobností sešlo, nyní se však nabízí možnost hostování do konce sezóny. „Jednání jsou nyní v závěrečné fázi,“ nechal se slyšet výkonný ředitel AC Milán Adriano Galliani.

Článek

Milánu se v posledních týdnech příliš nedaří na ligové scéně a minulý týden přišlo i vyřazení z Poháru UEFA. Udržení Beckhama by tak alespoň částečně znamenalo udobření nespokojených fanoušků.

„Doufám, že se s LA Galaxy dohodneme, a že Beckham u nás zůstane na hostování alespoň do 30. června. Poté by se mohl vrátit do Spojených států a v lednu 2010 bychom ho mohli uvítat opět v Itálii,“ citují Gallianiho stránky goal.com. Beckhamova smlouva s Galaxy mu totiž zaručuje, že po skončení příští sezóny v MLS může odejít jako volný hráč.

„Pokoušíme se v této věci pokročit dále, ale je to komplikované. David je pro nás velmi důležitý hráč, ačkoli je nyní trochu unaven. Nicméně to není nic zvláštního, vezmeme-li v potaz jeho zápasové vytížení,“ dodal Galliani.

Beckham je v AC Milán na tříměsíčním hostování z amerického LA Galaxy a v Itálii výrazně ožil. Sám záložník se několikrát nechal slyšet, že se mu na Apeninském poloostrově líbí, a že by rád zůstal. V dresu „Rossoneri“ si připsal i dva ligové góly. Svými výkony si dokonce řekl pro zařazení na soupisku Poháru UEFA, ve kterém podle původních předpokladů mohl sehrát pouze první dva jarní zápasy. Pokud by bývalý hráč Manchesteru United či Realu Madrid v milánském týmu zůstal do konce sezóny, přišel by o 17 zápasů v zámořské soutěži.

Reklama

Související témata: