Hlavní obsah

Jarolím dal gól za Sienu, Jankulovski nahrával při výhře AC Milán

MILÁN

Svou první branku v italské fotbalové lize zaznamenal český záložník Lukáš Jarolím, když v 27. kole korunoval vítězství Sieny 3:0 nad Catanií. Vidět byl i reprezentant Marek Jankulovski, který se podílel na dvou ze tří branek útočníka AC Milán Filippa Inzaghiho při vítězství 3:0 nad Bergamem.

Článek

Jankulovski tentokrát nastoupil na levém kraji zálohy a využil toho, že mohl více podporovat ofenzivu než na své typickém postu levého obránce. Již v 7. minutě pronikl do vápna a zpětnou přihrávkou našel zcela volného Inzaghiho, který otevřel skóre.

Jednobrankové vedení držel Milán až do 71. minuty, než Inzaghi přidal další trefu a o tři minuty později uzavřel hattrick. Jankulovski narazil míč Zambrottovi a pravý bek nezištnou přihrávkou připravil lehkou pozici zkušenému kanonýrovi.

Milán si výhrou pojistil třetí příčku v tabulce, kde má pětibodový náskok na čtvrtou Fiorentinu. Ta doma překvapivě podlehla Palermu 0:2 stejně jako Neapol, která čeká na výhru již devět zápasů. Tentokrát nestačila na Lazio Řím, v jehož sestavě opět chyběl stoper David Rozehnal.

Do hry se naopak dostal Jarolím, který za Sienu odehrál poslední půlhodinu a minutu před koncem pečetil vítězství 3:0. Při rychlém brejku postupoval sám na brankáře a střelou do horní části branky nedal domácímu gólmanovi šanci. Šlo o jeho první zásah po 37 zápasech italské ligy, které odehrál od svého přestupu z pražské Slavie před necelými dvěma roky. Siena má po výhře již sedmibodový náskok na sestupové pásmo.

Vedle Inzaghiho dal v tomto kole tři góly i boloňský útočník Marco Di Vaio, který sám zařídil vítězství 3:0 nad Sampdorií Janov. Znovu tak získal výraznější náskok v čele tabulky střelců, kde má s 19 zásahy čtyři góly k dobru před trojicí Diego Milito z Janova, Zlatan Ibrahimovic z Interu Milán a Alberto Gilardino z Fiorentiny.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
AC Milán - Bergamo 3:0 (7., 71. a 74. Inzaghi), Boloňa - Sampdoria Janov 3:0 (45., 87. a 90. Di Vaio), Catania - Siena 0:3 (9. Maccarone, 70. Ghezzal, 89. Jarolím), Chievo - Cagliari 1:1 (55. Makinwa - 28. Jeda), Fiorentina - Palermo 0:2 (48. Simplicio, 56. Miccoli), Lecce - Reggina 0:0, Neapol - Lazio Řím 0:2 (57. a 65. Rocchi).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články