Hlavní obsah

Šetření fotbalové korupce se protáhne

PRAHA

Policie podle očekávání požaduje delší lhůtu na došetření rozsáhlé korupční aféry, která hýbe celým českým fotbalem. Návrh na podání obžaloby tedy nebude podán dříve, než na začátku příštího roku. Původně přitom policie chtěla ukončit vyšetřování už začátkem prosince.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Lhůta na vyšetřování byla prodloužena do konce ledna 2005. V kauze Viktorie Žižkov je hodně obviněných a vyšetřování je tak náročnější," vysvětlil například obvodní státní zástupce pro Prahu 3 Petr Cibulka.

Prodloužení lhůty se týká i prověřování týmů, u nichž zatím žádné obvinění nepadlo. V případě pražské Sparty byl podle obvodní státní zástupkyně pro Prahu 7 Evy Zářecké stanoven termín do konce letošního roku. Stejnou dobu pak mají policisté třeba i na šetření kolem fotbalového klubu z Teplic.

"Policie ve vyšetřování intenzivně pokračuje, žádné další informace však nebudeme sdělovat," řekla Právu tisková mluvčí Úvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Jana Šedivá.

Policie zahájila trestní stíhání v případech Viktorie Žižkov, Opavy, Vítkovic a Liberce, zajímá se však i o kluby Jablonce, Teplic, pražské Sparty, druholigového Mostu a třetiligového HFK Olomouc. Nejdál zatím postoupila úplatkářská aféra kolem týmu FC Synot, ve které už státní zástupce obžaloval z uplácení a přijímání úplatku tři klubové funkcionáře a sedm rozhodčích. U soudu jim za to hrozí až dva roky vězení.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid