Hlavní obsah

Vlček věří, že v Anderlechtu o formu z úvodu angažmá nepřijde

PRAHA

Z pražské Slavie byl fotbalový útočník Stanislav Vlček zvyklý na roli tahouna, který měl místo v základní sestavě pod palcem. V Anderlechtu Brusel si nyní zvyká na nové pořádky a ostrý konkurenční boj, z nějž ale na začátku svého angažmá ve věhlasném klubu vychází jako vítěz. Vlček se mezi "fialkami" uvedl několika přesnými trefami a těší se důvěře kouče Ariela Jacobse.

Článek

"Ve Slavii jsem za tři roky nějakou pozici měl, a v Anderlechtu začínám zase od nuly. Ale ten začátek mi vyšel dobře, tak to snad bude pokračovat dál," doufal Vlček, když se v neděli s dalšími reprezentanty chystal na odlet na Kypr, kde národní tým čekají přípravné duely s řeckým B-týmem a Polskem.

Vlček je v Anderlechtu od začátku ledna. Jako nový tahoun ofenzivy měl pozvednout zašlé renomé týmu, který zažívá bídnou sezonu a krčí se až na šestém místě belgické ligy. Jednatřicetiletý rodák z Benešova si po měsíci v novém působišti může s úlevou říci, že se v Anderlechtu zapsal dobře.

Ve čtvrtfinále Belgického poháru se blýskl dvěma góly

"Ale pořád musím znovu a znovu dokazovat, že na to mám. Konkurence je tam obrovská, celkem máme šest útočníků, samé reprezentanty," upozornil Vlček. Ve čtvrtfinále Belgického poháru se však na konci ledna blýskl dvěma góly, teď mu i patří místo mezi jedenáctkou vyvolených.

"Je fakt, že v Anderlechtu je tlak veliký. Když jsem přicházel, tak se útočníkům prý moc nedařilo, a když jsem dal ty dva góly, tak na mě byl docela hon ve smyslu, že všechno spasím," líčil s úsměvem. "Podle mě to byl ale výsledek výborné hry celého týmu. Poslední zápasy hrajeme velmi dobře, kombinujeme po zemi a dostáváme se do spousty šancí, což mi vyhovuje," pochvaloval si Vlček, který prý na hřišti plní podobné úkoly jako ve Slavii.

V sobotním ligovém duelu s Denderem mu kouč Jacobs svěřil celou zápasovou porci, Vlčka mrzely jen dvě zahozené šance. "Jednou to šlo těsně nad břevno, podruhé zase vedle. Měli jsme spoustu dalších příležitostí, ale lidi ocenili i to, že jsme se do nich dokázali dostat. Ten zápas jsme odjezdili po zadku a na konci nám děkovali," těšil se Vlček.

Jeho klub už těžko zasáhne do bojů o titul

Na začátku svého působení v Belgii jej mrzí jenom to, že jeho klub už těžko zasáhne do bojů o titul. Anderlecht od vedoucích Brugg dělí desetibodová propast, navíc ligový lídr má ještě k dobru nedělní zápas. "Ta ztráta je veliká, těžko to budeme dohánět. Takže se musíme soustředit na domácí pohár," plánoval Vlček.

Pod jeho dobré výkony z poslední doby se podepsala i pohoda v osobním životě. Jeho čeští spoluhráči Daniel Zítka, který občas poslouží jako tlumočník, a Jan Polák mu pomohli s adaptací a Vlček si nemůže vynachválit poklidný život v belgické metropoli.

Úplně spokojený prý bude, až najde vhodný rodinný domek a školu pro starší dcerku. "Ale jinak nám nic nechybí. Třeba s angažmá v Dynamu Moskva se to vůbec nedá porovnávat," připomněl Vlček svojí nepovedenou štaci v Rusku.

Reklama

Související témata: