Hlavní obsah

Čejka neprošel cutem

Jedna rána přebývala Alexi Čejkovi do cutu na PGA Tour v Colonial Country Clubu. Pro českého rodáka tím skončil tzv. Texas Swing. A bylo to dramatické.

Článek

Na cut potřeboval Čejka zopakovat čtvrtečních 70 ran, což znamenalo na poslední jamce, devítce, zahrát par. Zbývalo na něj zahrát pat měřící necelé dva metry. Jamku ale bohužel přehrál, bylo z toho bogey a tím i konec nadějí na víkendový golf.

Ze série tří turnajů PGA Tour ve státě Texas tak Čejka vytěžil jen dělené 23. místo z Byron Nelson Championship. Cutem neprošel také na úvodním Valero Texas Open.

Hráče měla podle jeho webové stránky čekat týdenní pauza před turnajem St. Jude Classic v Memphisu, ale je ve startovní listině na turnaj Memorial, který se hraje příští týden od čtvrtka.

Cutem neprošel ani bývalý vítěz z Colonialu, Australan Ian Baker-Finch, který přerušil svůj golfový důchod a kariéru televizního komentátora, aby si po letech v Texasu zahrál. Ve čtvrtek si zapsal nečekaných 68 ran, 2 pod par, ale v pátek to bylo o 10 ran víc.

Na Colonialu po 2. kole vede Steve Stricker, který zahrál dvakrát senzačních 63 ran a má –14, o ránu méně než Tim Clark (63–64). O další úder zpět na –12 je Vijay Singh (64–64).

Reklama