Hlavní obsah

Golfista Woods nebude startovat na letošním Masters v Augustě

Augusta

Americký golfista Tiger Woods zmešká letošní Masters, protože podle svých slov není fyzicky připraven. Bývalý první hráč světa, jenž se od loňského srpna zotavuje po další operaci zad, chyběl od debutu na prestižním podniku v roce 1995 na Augusta National jen jednou.

Foto: Rick Fowler, Reuters

Americký golfista Tiger Woods na archivním snímku.

Článek

"Po zhodnocení současného stavu svých zad a po konzultaci s lékaři jsem se rozhodl, že bude rozumnější, když letošní Masters vynechám," uvedl vítěz 14 turnajů kategorie major na svém webu. "Odpaluji a trénuji každý den, ale ještě nejsem fyzicky připraven," dodal.

Masters, úvodní turnaj major v sezoně, Woods v minulosti čtyřikrát vyhrál. V posledních letech se ale spíše trápil a v loňském roce se po sérii neúspěchů v srpnu rozhodl pro druhou operaci zad. Od té doby rehabilituje a návrat nechce uspěchat.

"Tentokrát musím být opatrný a udělat, co bude z dlouhodobého hlediska nejlepší pro mé zdraví a kariéru," řekl Woods, jenž na turnajový titul čeká od roku 2013. "Hrát příští týden v Augustě by nebylo správné rozhodnutí," dodal.

Masters je na programu od 7. do 10. dubna.

Reklama