Hlavní obsah

Golfový klub pro olympijský turnaj 2020 bude přijímat i ženy

Tokio

Golfový klub nedaleko Tokia, který byl vybrán za dějiště olympijského turnaje v roce 2020, schválil po sílící kritice změnu pravidel a umožní získat plné členství i ženám. Proti politice výhradně mužského členství se ozval i Mezinárodní olympijský výbor, podle něhož toto pravidlo odporuje olympijskému duchu. Hrozilo dokonce, že klub o právo pořádat turnaje mužů a žen pod pěti kruhy přijde.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Soukromý Kasumigaseki Country Club, jenž byl založen v roce 1929, patří k nejstarším a nejprestižnějším v Japonsku. Dosud golfistkám plné členství neuděloval. Ženy sice na zdejším hřišti mohly hrát, což v zemi stále není v některých klubech možné, ne však v neděli.

K podobnému kroku se v posledních letech odhodlaly i další slavné golfové kluby ve světě. Od roku 2012 přijímá ženy hostitel U.S. Masters Augusta National, před třemi lety změnil 260 let dlouhou tradici Royal and Ancient v St. Andrews. Minulý týden se přidal další tradiční skotský klub Muirfield, poté co kvůli výhradně mužskému členství přišel o právo pořádat British Open.

Reklama

Související témata:
Přijímání