Hlavní obsah

Předělat švih počtvrté? Tiger Woods neví

Tiger Woods stále zvažuje, zda se odhodlat k již čtvrtému předělávání švihu od doby, co vstoupil na PGA Tour. "Je to proces, pro který se nejdříve musím rozhodnout, protože to pak vyžaduje určitý čas," řekla světová jednička před prvním turnajem play off.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods při tréninku ve Whistling Straits.

Článek

Tiger Woods letos na všech devíti turnajích, jež odehrál, skončil bez vítězství, jen s dvěma umístěními v top ten, a to na Masters a US Open.

V květnu se s Woodsem rozešel trenér Hank Haney po šesti letech spolupráce. Nějaký čas Woods trénoval sám, ale od června je Tiger stále častěji vidět ve společnosti kanadského trenéra Seana Foleyho.

Aféry a rozvod se na Woodsovi podepsaly více, než si hráč byl ochoten zpočátku připustit. "Odpovídat pořád na tytéž otázky, hlavně už v průběhu turnajů, bylo vždy obtížné, hlavně když jsem se snažil pracovat na určitých věcech," řekl Woods před Barclays.

V New Jersey hraje od čtvrtka poprvé jako rozvedený. "Samozřejmě, že se snažíte negativní myšlenky blokovat a soustředit se na hru, ale je to těžké," dodal Woods, podle svých slov smutný, že jeho manželství skončilo. Zároveň si však prý uvědomuje, že k rozvodu vedlo jeho chybné chování.

Tiger Woodsfoto: Reuters/Jeff Haynes

Přesto se Woods nedívá na letošní rok jako na ztracený. "Na všem musíte hledat pozitiva," tvrdil při tiskové konferenci.

Woods sice stále nepasoval Foleyho na svého trenéra, ale podle týdeníku Golf World byl spokojen s tím, co mu Kanaďan radil k švihu, a to nejen z hlediska pocitů, ale i mechaniky. Hlavně jde o Woodsův zafixovaný laterální pohyb hlavy na začátku švihu a také "padání" rukou v nápřahu, co se Foley snaží u Tigera odstranit nebo aspoň minimalizovat.

"Dvakrát jsem předělával švih s Butchem (Harmonem) a jednou s Hankem (Haneym). Teď by šlo už o čtvrtou změnu od té doby, co jsem na PGA Tour," připomněl Woods.

Podle Golf World nyní Woods čeká na výsledky své práce s Foleym, s nímž naposledy trénoval dvakrát doma po PGA Championship, aby spolupráce buď pokračovala oficiální cestou, nebo aby oslovil další dva kandidáty na místo kouče, s nimiž už předběžně hovořil. Jména "náhradníků" nejsou známa.

Reklama