Hlavní obsah

Tiger Woods a Elin Nordegrenová: rozvod po švédsku?

LONDÝN

Pokud se manželé Woodsovi rozhodnou pro rozvod, nejspíše ukončí své manželství ve Švédsku, aby tak udrželi detaily manželského vyrovnání pod pokličkou. To by se ve Spojených státech světové golfové jedničce Tigeru Woodsovi nejspíše nepodařilo.

Foto: Shaun Best, Reuters

Americký golfista Tiger Woods se svou manželkou Elin Nordegrenovou

Článek

Ačkoliv ostře sledovaný pár rozvod nezačal ani řešit a nikdo z jeho okolí ho nepotvrdil, spekulace o něm se množí. Britský deník Telegraph uvedl, že Tigerova žena Elin Nordegrenová by se mohla přestěhovat zpět do rodného Švédska, kde už zrenovovala dům a kde by mohlo proběhnout i samotné rozvodové řízení.

V centru pozornosti každého rozvodu jsou děti a to, komu budou svěřeny do péče. Na to konto deník uvádí, že Woods si již prý najal právníka, specializujícího se na tuto problematiku v mezinárodním měřítku. Woods má s Elin dvě děti, tříletou Sam a čtrnáctiměsíčního Charlieho. Oba rodiče chtějí mít samozřejmě k dětem zajištěný přístup.

Předpokládá se, že se pár v případě rozvodu dokáže dohodnout na rozdělení péče o děti. Woodsovi podle amerických médií údajně nechtějí žádné špinavosti či rány pod pás během rozvodu, vše by mělo proběhnout v přátelském duchu. O tom svědčí i velkorysá nabídka finančního vyrovnání, Elin Nordegrenová by měla z manželství odejít se 300 milióny dolarů, což v přepočtu činí přes šest miliard korun.

Život se mu obrátil naruby loni v listopadu

Woodsův soukromý i profesionální život se rozpadl loni v listopadu po záhadné autonehodě u vlastního domu. Bouračka následovala po domácí hádce s Elin kvůli jeho četným záletům. Vzápětí se v médiích dokonale propral Woodsův sexuální život i zástup jeho milenek. Golfová jednička si proto vzala oddechový čas, ztratila se z golfových turnajů. Woods se za své počínání také veřejně omluvil.

Ke golfu se jeden z nejlepších golfistů historie vrátil v dubnu, na Masters v Augustě skončil čtvrtý. Jeho žena se turnaje nezúčastnila, údajně proto, že nesouhlasí s brzkým návratem manžela k soutěžnímu golfu.

Reklama