Hlavní obsah

Turnaj na tříparových jamkách před Masters vyhrál Oosthuizen

AUGUSTA

Exhibiční turnaj na devíti tříparových jamkách, který je už padesát let předehrou golfového Masters, vyhrál Jihoafričan Louis Oosthuizen, který dokázal hřiště obejít na 21 úderů. Ještě nikdy vítěz tohoto exhibičního klání nedokázal následně triumfovat i v Masters a i to byl důvod, proč řada favoritů prvního majoru v sezoně soutěž vynechala. Osud nepokoušel ani Tiger Woods, který se v Augustě vrací ke hře po pětiměsíční pauze způsobené soukromou aférou.

Foto: Jon Nasza, Reuters

Golfista Jihoafrické republiky Louis Oosthuizen

Článek

Na speciálně připraveném hřišti s devíti malebnými jamkami se hráči schází pravidelně od roku 1960, v roli nosičů je přitom doprovázejí děti a vnoučata často i předškolního věku. Před desítkami tisíc diváků si opět zahráli i sedmdesátiletí a starší golfisté včetně Jacka Nicklause, Arnolda Palmera a Garyho Playera, kteří se dokonce sešli ve společném flightu.

Oosthuizen potvrdil vydařený vstup do sezony, jaký letos předvádějí jihoafričtí hráči, a stal se navíc třetím golfistou z této země v řadě, jenž tradiční exhibici vyhrál. Před ním se z vítězství radovali Tim Clark a Rory Sabatini.

Velkou pozornost vyvolal svým výkonem italský teenager Matteo Manassero, který obsadil dělené druhé místo. Teprve šestnáctiletý golfista byl na konci loňského roku nejvýše postaveným hráčem na světovém amatérském žebříčku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články