Hlavní obsah

Woods je blízko vyřazení z play-off

Tigera Woodse možná čeká posledních osmnáct jamek této sezony na PGA Tour, byť ji měl s jedenácti turnaji nejkratší v kariéře. Woodsovi vážně hrozí, že neprojde cutem v Bostonu a tudíž se nekvalifikuje do dalšího turnaje play off pro 70 nejlepších!

Foto: Jeff Haynes , Reuters

Tiger Woods

Článek

Jen 72 ran (+1) zahrál Tiger Woods v 1. kole Deutsche Bank Championship, zatímco ostatní pořádali skórovací dostihy.

Jason Day a Zach Johnson vedou s 63 (-8) a aspoň do paru je 86 z 99 hráčů, kdežto Woods na TPC Boston zahájil čtyřmi bogey na prvních pěti jamkách. Pak už tolik nechyboval, dal tři birdie, ale jen jedno na své druhé devítce. Celkově to znamená až dělené 87. místo.

"Nešlo mi to, byl to špatný den. Nedělal jsem ve švihu, co jsem měl a neuvolňoval jsem správně putter," zhodnotil Woods den, kdy trefil jen 6 ze 14 fairwayí a 11 greenů z 18, když většinu odpalů i přihrávek zatáhl doleva, a kdy potřeboval 29 puttů.

"Vím, že budu muset zahrát dobré sobotní kolo," uvedl Woods k hrozbě vyřazení z play off, rovnající se katastrofě pro PGA Tour, diváky i sponzory. A samozřejmě především pro samotnou světovou jedničku, která už po pondělním finiši ani první být nemusí.

Úvodní kolo v Bostonu bylo přerušeno na více než hodinu kvůli bouřce a dozvukům hurikánu Earl, který se připomínal dešťovými přeháňkami i ve zbytku odpoledne.

Reklama