Hlavní obsah

Ústečtí si postupem do extraligy splnili velký sen

ÚSTÍ NAD LABEM

Vysněná touha Ústí nad Labem se naplnila, krajské město se dočkalo poprvé v historii postupu do nejvyšší hokejové soutěže. Nespoutané nadšeni zavládla na střídačce mužstva po závěrečné siréně pátého finálového duelu a bouři radosti si tým trenéra Vladimíra Evana užil už na ledě. „Splnili jsme si obrovský sen,“ tvrdil si generální manažer David Šaffer.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Ústečtí hráči oslavují postup celku do extraligy ledního hokeje.

Článek

Ústřední postavou domácích se stal útočník Tomáš Klimt. Jeho dva góly určily ráz klíčového zápasu, navíc na další dva přihrál. „Perfektně zahrál celý tým, já jsem byl jen na správném místě před brankou. Jsem moc šťastný za takový vrchol sezóny. Unesli jsme roli favorita, což nebylo vůbec snadné. Ústí si extraligu určitě zaslouží,“ vykládal hokejista, který v prvoligovém finále zúročil zkušenosti z výpomoci ve Spartě.

„I těch pět zápasů za mistrovský tým mi zvedlo sebedůvěru, ale na sparťanském titulu žádný podíl nemám. Klukům jsem ale gratuloval a umím se vžít do jejich euforie. Teď se ale těším na ústecké oslavy, i když jsme nic dopředu neplánovali. Bude to náročné,“ usmál se Klimt. Kapitán Antoš zase chtěl místo oslav spěchat za rodinou.

Ústecký obránce Jakub Grof zase prokázal svoje ofenzivní schopnosti, když dal zřejmě zlomový gól na 3:1. „Prožíváme nádherné pocity. Hlavně, že se to povedlo. V závěru jsme měli více sil, protože jsme celé play-off točili čtyři formace. Když jsme prohrávali ve finálové sérii 1:2 na zápasy, mnozí nám už asi nevěřili, ale tohle mužstvo má charakter,“ rozplýval se.

Brankář Jiří Zikmund netajil obrovskou úlevu: „Zápas se lámal za stavu 1:1. To jsem byl nervózní, abych nedostal nějaký laciný gól. Naši obránci pak padali do střel a nenechali mě na holičkách. Hodně mi pomohli i trenéři v kabině a snad jsem jim důvěru oplatil.“

Reklama