Hlavní obsah

Forsberg bude hrát za Švédsko na turnaji Karjala

STOCKHOLM

Slavný útočník Peter Forsberg bude hrát příští týden za Švédsko na turnaji Karjala, který pro Tre Kronor začne ve čtvrtek 5. listopadu utkáním v Jönköpingu proti Česku. V neděli to oznámil Švédský hokejový svaz. Média považují Forsbergův návrat do reprezentace za první krok při jeho cestě na zimní olympijské hry ve Vancouveru v příštím roce.

Článek

O Forsbergově comebacku do národního týmu se spekulovalo už dlouho, avšak jeho zdravotní stav byl stále otázkou dlouhých diskusí, a Forsberg sám byl proto s rozhodnutím velmi opatrný. Švédský reprezentační trenér Bengt-Ake Gustafsson minulý týden dokonce prohlásil, že Forsberg na Karjale hrát nebude, neboť v poslední době dostatečně netrénoval. Nyní je však situace jiná.

"Setkal jsem se s ním v úterý, od té doby trénoval intenzivně každý den a cítí se velmi dobře," řekl Gustafsson listu Aftonbladet s tím, že Forsberg má k návratu do reprezentace velkou motivaci.

Šestatřicetiletá legenda působí od září ve svém mateřském celku MODO pod vedením českého trenéra Miloslava Hořavy. V lize však zatím Forsberg odehrál pouze tři utkání.

Člena takzvaného Triple Gold Clubu za triumfy na ZOH, MS a Stanley Cupu před časem z vrcholového hokeje vyřadilo vleklé zranění chodidla, kvůli němuž se musel podrobit několika operacím. Jeho dosud posledními kluby v NHL byly Philadelphia Flyers a Nashville Predators, nejúspěšnější období prožil v Coloradu. Za Tre Kronor hrál Forsberg naposledy ve finále olympijského turnaje v Turíně před třemi lety, kde Švédsko porazilo své severské rivaly z Finska.

Pokud Forsberg nastoupí proti Česku, bude moci v sobotním duelu proti Rusku oslavit svůj 100. zápas v modrožlutých reprezentačních barvách.

Reklama

Související témata: