Hlavní obsah

Koukal touží po MS, ve Finsku hokejově pookřál: Jokerit mě nabíjí, není tam žádný stres

Praha

V Jokeritu hokejově pookřál a bylo to patrné i při prvním vystoupení Petr Koukala za národní tým od září 2013. V Karlových Varech hned první střídání proměnil v gól do ruské sítě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva Petr Koukal, Martin Ševc a Michal Vondrka při tréninku české hokejové reprezentace před duelem s Ruskem.

Článek

Byla ta branka hodně velkým povzbuzením?

Mám v reprezentaci spíš obranné úkoly, ale kecal bych, že nechci střílet góly. I když je moje trefa spíš bonus, mám dobrý pocit, jak se utkání povedlo.

Odráží se na vás i pohoda z Helsinek?

Daří se a hraju s chutí, navíc při životě ve Finsku mi ani nepřijde, že jsem pořád ještě v KHL. Jokerit mě nabíjí, hlavně o dost jiná mentalita než v Rusku, není tam žádný stres. Když od půlky sezóny víte, že play off nebude a ještě po vás všichni řvou, jak se to dělo loni v Nižněkamsku, tak ani hokejově nestojíte za nic.

Necítíte se ale jako jediný Čech v klubu trochu opuštěný?

Neznal jsem tam vůbec nikoho, mančaft mě ale vzal v pohodě i s mojí angličtinou, která je taková lepená v nesprávných tvarech. Moc nedávám časy ani skloňování. Když jsem se ale ptal kluků, jestli mi rozumí, tak říkali, že jo. Snad to nebylo jen takové utěšování.

Do finštiny se vůbec nepouštíte?

Finsky umím jen pár nadávek, jednu část písničky, co se hodně poslouchá v kabině, a naučil jsem se konečně počítat do tří

Jokerit je třetí v konferenci, už se spřádají velké plány pro play off?

O ambicích od vedení není slyšet, i to je podstatný rozdíl proti Rusku. Ale zase bych jednou měl rád hodně dlouhou sezónu.

A na jejím konci účast na mistrovství světa v Praze?

Nosím v sobě touhu a chci se o nominaci porvat. Doufám, že nějaká šance je. Rád bych ukázal, že můžu být platný mužstvu, třeba jako hráč do oslabení, který odmaká co má. Až do Finska se mi donesl obří zájem o lístky, ale naštěstí známí pochopili, že jsem trochu stranou, takže o ně nikdo nevolá.

Reklama