Hlavní obsah

Nový kapitán Kovář byl smutný: Porážka mě štve kvůli lidem

Praha

Přes 16 tisíc diváků v ochozech nevidělo v souboji s Finy český gól a nový kapitán reprezentačního hokejového týmu Jan Kovář z toho byl rozmrzelý i naštvaný. „Kvůli lidem mě to strašně štve,“ litoval borec, který ve čtvrtfinále květnového mistrovství světa dvěma trefami pomáhal v Praze skolit právě celek Suomi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jan Kovář se snaží dopravit puk za záda finského brankáře Säteriho. Marně

Článek
Fotogalerie

Však si také v O2 areně hned vybavil báječné chvilky, které ale proti stejnému soupeři tentokrát nezopakoval. „Když jsem viděl nabité hlediště, tak se mi okamžitě všechno ze šampionátu vybavilo. A když lidi začali na svých místech skákat, tak jsem z toho měl vážně zase husí kůži..."

Ze vzpomínek se ale žít nedá a Češi se o tom ve čtvrtek přesvědčili. „Mastili jsme to v rozích, odkud se ty góly prostě nedají vstřelit," nadával Kovář. „Finové nás tam přečíslovali a měli navrch, ty šance jsme si skoro nevytvořili."

Lidé, kteří za vstupenku na zápas vysolili od 250 do 370 korun, odcházeli domů zklamaní. „Málo jsme se tlačili před branku, nebyli jsme tolik aktivní, jak jsme si představovali," tvrdil i Jakub Valský. Trenér Vladimír Vůjtek také svůj tým po skončení zápasu v kabině trochu podusil. „Řekli jsme si, že takhle to nejde. Měli jsme určitě předvést víc," dodal liberecký útočník.

Prokletá hala? To ne

Že by od semifinále šampionátu očarovalo v O2 areně české hokejky antigólové kouzlo, to si Kovář nechtěl připustit. „Že by hala byla nějak prokletá, to si rozhodně nemyslím, předtím jsme tu přece nějaké góly nastříleli. Lidi ale chtěli zažít nějakou radost a tu jsme jim nedali," mínil kapitán národního týmu.

V sobotu proti Švédsku by Vůjtkův výběr rád nabídl víc, než jen neúčelné bruslení u v rozích a spoustu střel, které v pohodě spolkne gólmanova lapačka. „Že jsme měli skoro třicet pokusů? To mě dost překvapuje," divil se Kovář. „Na to, jak jsme to vodili kolem mantinelu, je to nějak moc."

Trenéři mají pátek plus sobotní dopoledne na to, aby skleslé mužstvo probrali. „Koukneme na video, řekneme si chyby. Ale hlavní bude víc chodit do brány pro dorážky a teče, ze kterých dneska ty góly padají," tvrdil Valský. „Nabíráme zápasy, tak musíme nabírat i nějaké góly. Že je tu dost hráčů, co nemají mezinárodní zkušenosti, nikoho nezajímá. Je úplně jedno, kdo ty góly dá, ale Švédy chceme porazit," hudral Kovář.

Spraví si čeští hokejisté v sobotu náladu a na Channel One Cupu porazí tým Švédska?
Ano
19,8 %
Ne
80,2 %
Celkem hlasovalo 11501 čtenářů.

Reklama

Související témata: