Hlavní obsah

Bříza vtrhl za rozhodčími do kabiny a hlasitě je zkritizoval. Sparta za to zaplatí 30 tisíc

Praha

Pokutou ve výši 30 tisíc korun potrestala disciplinární komise hokejové extraligy Spartu Praha za jednání předsedy jejího představenstva Petra Břízy. Ten v přestávce mezi druhou a třetí třetinou nedělního duelu se Zlínem vtrhnul i přes zásah pořadatelské služby do kabiny rozhodčích, jejichž výkon zvýšeným hlasem zkritizoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Bříza.

Článek

Podle verdiktu disciplinárky chtěl Bříza na sudí vytvořit tlak a dosáhnout změny v jejich rozhodování. Sparta tak za nezajištění povinnosti, aby v průběhu utkání, o přestávkách ani po skončení duelu nevystupovaly do kabiny rozhodčích neoprávněné osoby, zaplatí třicetitisícovou pokutu.

Vedení holešovického klubu si na výkon hlavních arbitrů Martina Homoly s Vladimírem Pešinou v zápase se Zlínem (3:4p) stěžovalo k vedení extraligy a čeká na její stanovisko či vyjádření Komise rozhodčích.

Disciplinární komise zároveň uložila pětitisícovou pokutu Karlovým Varům za nezvládnutou pořadatelskou službu při nedělním zápase s Třincem, když po skončení první třetiny byli rozhodčí při odchodu do kabin politi nealkoholickým nápojem. Energii byl uložen finanční trest kvůli tomu, že se v probíhající sezóně podobně provinila už podruhé.

Mladé Boleslavi pak bylo za vhazování předmětů na ledovou plochu při utkání s Hradcem Králové uloženo napomenutí.

Reklama

Související témata: