Hlavní obsah

Čaloun bude hokejistům Ústí chybět polovinu sezóny

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejový útočník Jan Čaloun, který měl být hlavní ofenzivní zbraní nováčka extraligy z Ústí nad Labem, utrpěl v úterním přípravném utkání proti Litvínovu vážné poranění pravého ramena. Podle prvních odhadů je před ním asi dva a půl měsíce dlouhá rekonvalescence a zmešká tak přibližně polovinu základní části.

Článek

Severočeské derby bylo předposlední prověrkou v kalendáři přípravných utkání Lvů. "Bylo to nezaviněné, na rameno jsem si spadnul sám. Chtěl jsem ten zápas vyhrát, ale víc než přemotivovanost je to smůla, protože jsem se strašně těšil a v letní přípravě i potom na ledě dělal všechno, ale ta zranění k tomu prostě taky patří," řekl smířeně Čaloun po předsezónní tiskové konferenci ústeckého mužstva.

"Střídání jsem po tom pádu ještě normálně dohrál, ale asi tak po dvaceti vteřinách jsem začal cítit, že tu ruku vůbec neovládám, a v tu chvíli jsem věděl, že je zle. Přišel jsem do kabiny, sednul si a ruku jsem nemohl vůbec zvednout," uvedl Čaloun.

Přesnou diagnózu obávaný útočník zatím nezná. "Večer jsem byl na MRI (magnetická rezonance) a v pondělí to vezeme do Plzně do nemocnice, kde se na to důkladně podívají a definitivně rozhodnou," řekl Čaloun. "Je to tam však potrhané a není to moc dobrý, na 99 procent budu muset opravdu na operaci," dodal s pesimismem v hlase.

Vážnější zranění se mu zatím vyhýbala

Že by šlo o dlouhodobější problém, Čaloun vyloučil. "Doteď jsem s tím problém neměl. Občas třeba nějaké natažené vazy, ale to byly malé problémy. Vynechal jsem dva tři týdny a bylo to v pořádku. Nikdy to nebylo tak vážné, jako je to teď," připustil čtyřiatřicetiletý forvard. "Nyní je důležité, aby operace dopadla dobře, potřebuju projít dobrou rehabilitací a uzdravit se na sto procent. Nesmím nic uspěchat, protože rameno je pro hokejistu hodně důležitá věc."

Vážnější zranění se mu v profesionální kariéře až doposud vyhýbala. "Jen v mladším dorostu jsem měl zlomenou stehenní kost. Tehdy jsem vynechal půl roku a bylo to asi i horší než teď to rameno. Bylo to tehdy vážné a doktoři říkali, že možná taky budu muset skončit s hokejem," připomněl Čaloun.

Ambice jsou stejné

Po předpokládané operaci chce žít se zbytkem týmu startem extraligy. "Extraliga začíná nejen pro ně, ale začíná i pro mě, i když hrát nebudu. Budu chodit do kabiny každý den, musím něco dělat a budu se snažit v rámci možností co nejvíce hýbat. Vím, že tak za dva až dva a půl měsíce budu zpátky, tak mi nic jiného než být s mužstvem a snažit se nějak pracovat nezbývá," prohlásil ústecký rodák.

Čaloun si nemyslí, že by se jeho zranění mělo podepsat na hlavním cíli týmu. "Ambice jsou furt stejné, tu ligu musíme zachránit. Myslím, že kluci budou bojovat i za mě a podaří se nám dobře vstoupit do sezóny. Když to všechno dobře dopadne, tak z té sezóny stihnu ještě převážnou část," věřil. Hokejovou horečku ve městě již nějakou dobu cítí na každém kroku. "Je to znát. Kamkoliv přijdu, tak dostávám otázky, jak to bude vypadat, ať už od známých či neznámých lidí," uzavřel Čaloun.

Reklama